劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
無論係登爺或者侵爺上台,香港甚至亞洲都只係同樣結局,只係快同慢咁解。
其實邊個上台都好,亞洲(尤其是東亞)都係注定大亂。
院長應該係差啲俾可能係幹部子弟嘅人食咗成盤事業同財產,先會搞到咁反共。
費右
即係陳醫生嬲你姨其實好想拜登贏,但係扮度自己好中立咁。
你姨嗰兩百個康米投名狀仲未交到
更係最惡臭不堪嘅嗰種國師費右
其實冇反面,只係雙方有利益衝突咁解。
咁又唔係咁講,大家立場利益不一致啫
我記得嗰陣有人講過你姨比較似係普列漢諾夫嗰種空談家,而唔係列寧嗰種善於實務操作嘅政治家,不過呢點你姨係有自知之明嘅,所以兩百個康米主要係諷刺好似牛爺爺嗰種不自量力嘅費拉右。
老實講,我又唔覺得阿姨有偏袒拜登
人地講到明邊個做總統都係做硬張伯倫
問題係想早打定遲大,對台灣來講遲打當然有著數
阿姨想早打早收割巴蜀利亞
對香港來講其實係無分別,早打遲打香港都係會被屠殺
你姨日日走去潤牛白係費拉右 其實自己都唔好得幾多
https://twitter.com/YANHV2020/status/1332616233846403073?s=19
牛白都算白手興家 用各種手段發咗達
你姨得把口不突止仲係咁捉人哋日日開波攞彩 排擠咗出嚟連綠卡都無
我會話牛白唔同你姨計較人品仲高啲

https://twitter.com/YANHV2020/status/1332630805156249600?s=19
香港需要大量死人,先會放棄對安穩生活既幻想,重新拎起武器做人,只不過遲幾年打就比多幾年時間「香港海外兵團」
所以我估計係唔會有香港戰爭,
而係會用基本法第18條宣佈軍管,
之後將香港人用各種名義遷往内陸屠殺
唔記得係唔係三木真黑係Twitter話過佢當劉仲敬係陳雲,諗諗吓佢地兩個既背景同作風都有啲似
其實你姨同牛白係同樣出身,都係來自新疆,不過牛白不自量力,以為信咗耶穌就同白右,日日係twitter喊苦喊忽,又話侵爺敗訴要去投共,所以你姨貴在有自知之明,其實老實講呀你姨咪又係做題家出身,淪陷區嗰種學習環境同競爭之殘酷,我保證九成九嘅香港學生,唔係讀到傻咗就係讀唔上去做社會失敗者,肯定冇辦法生存(除非有家底),包括我同你。不過你姨有自知之明,知道自己係咩出身,能夠誠實面對自己,所以啲話語先至咁可信同有價值。
牛白呢種包工頭靠偷工減料,剋扣工人人工起家嘅人,咁都人品高。其實牛白唔係包工頭嗰話,我都唔會咁認同你姨笑佢啲嘢,你姨雖然誠實精明爛口而且又係嗰唔敬業嘅法醫,但係同牛白呢啲靠賺黑心錢滿手鮮血起家嘅人嚟比,點差都唔會差得過佢掛。
喊苦喊忽人哋咪又係自己圍爐
你姨販賣人哋去做經典案例 自己做KOL
你話賣何清漣都算 話晒係同行競爭對手
根本就係唔同
人哋個生態就係咁 而包工頭接觸面係多好多
你姨不過係做又三十六唔做又三十六唔返工又唔炒得嘅受薪廢柴
工作成就就係踢花盆 摘士多啤梨 同倒洗衣粉落魚缸
得閒就上網同人嘈交
點同牛白比
自己禁錯負評
咁拜登上嘅話,東亞的而且確會亂得快啲同甘啲,有利諸夏的形成。就好似你姨之前講過諸夏好大機率會係廢墟中建成。有咩方法可以快啲變廢墟?咪就係戰爭囉。所以你姨係個人立場上偏袒拜登係好合理嘅。不過陳醫生唔滿意嘅係你姨早有既定立場就應該要表露出嚟,唔應該收收埋 埋。應該開誠布公,咁我承認你姨可以係呢點上處理得好啲。應該一早俾人知佢撐拜登嘅立場,而唔係扮做兩邊贏都冇所謂,但早已傾向一邊,當然你姨晨早表咗態,係講得唔夠清楚啫。

張伯倫就一定做梗,無論係侵爺嘅單邊主義(美國優先撤軍撤資),定係登爺嘅多邊主義(歐洲第一撤出東亞),都一定被打做張伯倫(為何失去東亞?),早打其實風險好大,尤其是台灣人咩都未準備好嘅下,難怪醫生同roget佢哋咁興,不過對我哋來講就真係冇咩分別。
暫時來講,香港人同死人根本無分別
但係代價真係太大,有得平穩過渡都盡量平穩過渡,真係唔得盡量著草,唔想好似猶太人咁。
陳醫生話劉仲敬無同佢既顧客交代利益衝突

突然諗到劉仲敬自己以前講過中世紀既歐洲傭兵最重視既就係自己既信譽,因為無咗信譽以後就唔會有老闆搵你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞