劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
你講既兩個地方其實都有唔少姨黑,政治啲嘢其實冇你諗得咁高尚。
睇美國而家既態度,睇怕未咁快, 同埋就算打嘅話應該會係長期戰爭,有排拖。
係政治庇護,所以先借諸夏嚟表達反華決心,係政治理論。一個用嚟進可攻退可守既野。
代價一定係溫中耗盡佢既鮮血同性命換嚟前者嘅結局,而後者至少可以保住條命。其實香港人上年嘅努力就係擺脫前者,取得後者。
低生育率簡直就係自我滅絕社區,原因就係資本主義通漲同社會主義奴隸競爭的雙重剝削
會唔會係代理戰爭呢
總覺得美帝唔會好似中東咁落手落腳
單係打開財經台、房屋台有如平行連登
屌太空人屌返你分化轉頭,怎能不排白華
不排華行嗎?

留係香港被港紙強制結算人仔搶
或者係英國被瘋狂查稅傾家蕩產
都係相當令我滿意的德匹下
算尻數啦
點都有班香港人注定滅亡😂
畀著正常人都仇,又閪吱,又大支嘢
咁對美國最有利
呢班人真係以為自己個一千幾百個好馨香咁,以為可以係五眼呼風喚雨做大爺。
就好似兩登咁,唔能夠話係代表全香港人嘅意見。但係都有一定代表性。高登而家唔知,連登就一定冇問題。
劉生點鳩噏都好,起碼冇屌過本民青/獨派/前線,相反呢班「白華」。
同意
老實講呀今日台灣人咁反感香港人,其實多得佢哋唔少,黎智英當年利用蘋果日報學佢係香港咁干預台灣內政,幫國民黨同韓國瑜造勢(馬英九時代同2018),直接令到有唔少原有民進黨人對香港人反感。老泛民仲仆街,當年走去李登輝面前反台獨,仲係二千年民進黨上台時走去提出立法會決議柴人哋台(得罪深綠),加埋方仲賢等人嘅高水準發揮(直接令基進黨俾南部人質問), 香港人以前甘心俾班白華代表,人哋咪而家當你係白華同潛在共諜囉,真係昨天的因種下今天的果。
高登仔:我唔係香港人 係中國人呀
而且慘在2020重有香港人投Korean Fish,重要係住咗喺台灣好多年嗰啲
咁可能係藍嘅或者撐開國民黨嗰啲,如果係黃既話叫佢早唞。
老實講呢班人都係典型香港人,睇風向做人,問心講句我當時嘅諗法同呢班人差唔多,不過大家後來都轉晒駄,有啲仲可能係本土派先鋒,但係老泛民班人死不悔改,就肯定抵屌。萬幸嘅係佢哋已經冇時間同失去對政局嘅影響力。
好似姨上幾期講
班飯民都老皮老骨啦
要佢哋承認成世人做嘅嘢都係徒勞無功
邊有可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞