劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
登爺上應該四年搞掂,歐洲優先加跛腳政府,習總一定忍唔住借戰爭清洗改開派,費事改開派同全球化集團勾兑,威脅佢嘅地位。
其實可以係伶仃島嗰邊整啲嘢,咁就可以威脅到蛇口。
唯有自己係防衛上努力加上向直布羅陀嗰種非英不可態度學習。
冇錯,所以對蛇口嗰邊真係冇興趣。
所以社區性排華咪比政策性排華可靠得多
至少要全奪廣東廣西
咁又唔使,你有萬山群島已經可以威脅珠江口,以及珠海台山嗰一帶,截住珠江口,變相直接威脅廣東。
紅州靠紅脖,藍州靠黑墨綠
你食得嚟都飽死
一路都講陸地上係無險可守
所以地緣上香港係需要一個友好嘅廣東 唔係敵對嘅廣東 嚟幫我哋做陸地防務上嘅buffer
讀姨學更加知香港同澳門合邦係無必要
澳門就算同廣東一國兩制 香港最好都唔好染指
其實冇需要煩惱戰略縱深,香港戰略跟返大英帝國的佈局,就係海外軍事集團和不設防城市
設防的後果就係三年零八個月比盟軍炸到飛起
香港食澳門都飽死
香港食澳門仲削弱咗香港自身

其實他日香港重光 大城市徵兵都好難 談何容易
海空軍先係惟一出路
陸上防務就交畀廣東
不設防又唔得 要有本事先得 而且太費拉了
香港人有志氣、想建國嘅話 就必須要有軍隊
為咗救國
必須硬食
反對常規軍,支持克格勃、摩薩德
只有玩陰的特務組織先可以威脅到北大人
阿姨講係咁講 我覺得唔會 (or好輕微)
左膠太天朝上國心態了
唔睇好黑墨綠最尾非建制性排華嘅結果
姨學入面呢啲最唔可靠
而且何況軍隊係國家嘅道德甚至存在理由
無可能放棄
美軍打南海打到上廣東
其實唔洗打到入到多個省份
中共會自己投降
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞