劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
泛民主派唔肯流血,係因為美國太上皇唔肯流血,看東西岸精英都知道香港精英階級係咩一回事
登登本意係想去番東歐既

但好大機會係Trump落哂釘限哂支那登走位
你見到登登一話想再同伊朗搞nuclear deal
以色列即刻做野
同埋支那見支那登咁弱勢,就更加唔會放
例如當住美國面支那數足美國不是成20幾分鐘

內外夾擊變左佢完全逆轉唔到
甚至有少少因為佢,反而激化左衝突點
因為班友都預佢唔做野,自己就先下手為強
其實入關學係同港獨論述係打對台戲
入關學就係由官方論述再抬展開去既野

而港獨派論述係對支那論述一直係空白狀態
係敵我矛盾之下,港獨論述係對支上因為自我發現自我發明一套反入關學既野

當然目前最緊要唔係呢樣
但會係黎緊十年內既大事
當然台灣同東突都會分擔
以德性同關係性而言,香港主導既可能性最大
始終英美太上皇仲未下定決心
你睇下布林肯咁樣on99比支那數臭就知
入關學應該好少香港人聽過,只係知乎班on9自high,同泡沫冇咩分別
我預感未來擴張+民族主義論述會取代共產左翼成為中共主流
而家都係啦
咪中華民族偉大復興支納粹主義
三星堆一萬年歷史黃雅利安人源遠流長
89年之後共匪民族主義論述已經係共匪主流啦
依個論述個吸引力會隨着中共物質力量而上升
香港民族有必要意識到,對自由既熱愛係超越一時既物質享受
所以民族發明係唯一出路,連呢樣嘢都做不到,班義士真係食得屎,班鄉紳同中產係太上皇到咗後就華麗轉身,到時真係抵抗窮三代,港奸富一生。
建構容易逆轉難
問題係就算啲人走咗去國外都冇人援助佢哋,寧願攞晒落廣告cap水,都唔肯俾番少少援助佢哋。將抗爭當生意做仲要有人落疊,或者呢個先係香港人嘅民族性。
但呢班代理人辦事效率同忠誠度比誠哥嗰班仲要差,純粹貼錢養廢柴。
我覺得要顧掂最基本道德先
如果唔係廣告落再多都係不成比例嘅泡沫
港豬自身德匹下
攬炒巴
香港人一講錢就咩道德都唔顧,反正中產有退路,移咗民仲可以將抗爭當生意咁做。所以我哋唯一能夠禦敵制勝就係盡快完成民族發明。結合一班有戰功嘅義士,起碼到時大家要平起平坐雨露均霑。所以我諗最壞嘅情況係如果真係冇人做呢樣嘢嘅話,在座各位可能就要承擔起呢個責任。如果唔係班義士一定等住比班中產過橋抽版,香港等住變另一個李家坡。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞