劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
呢個推論其實唔冒險
當年大英衰落最大原因係失左蘇伊士運河

隨住美國由中東撤出+外判哂比以色列
已經有幾個阿拉伯國家同以色列修好(沙特, 阿聯酋仲要建埋交)
埃及就無之前咁重要
如果英國把握機會
拎番蘇伊士運河絕對不是夢

英國經蘇伊士運河出到阿拉伯海
下一個已經係印度
再下一個就係馬六甲
後面就重返南海=重演日不落
蘇彝士運河係重要
但係印度成功被肢解咗 大英已經唔再係帝國
丢失始終蘇彝士麻六甲係時間問題 最緊要係無錢
烈士就係自願成為人血饅頭,為自己政治路線犧牲既人
香港愛國者既典範
殖民地太少係德國打第一次世界大戰既其中一個原因,佢邊係殖民帝國?
所以咪話難民收容大國同前殖民帝國,不過佢係前者。
現階段重點係排華
民陣已經係old news
你依家連登問 大把呢啲真心膠攞無大台做擋箭牌
同689的華服係一樣的沐猴而冠

我老豆係想我唔讀書去做技工的
阿姨話俄羅斯征服者寧願拎救濟都唔加班
https://youtu.be/4nuUUYPJOr4
繼stand with BLM
stand with 緬甸民主派
stand with 亞美尼亞
stand with 各種古靈精怪人之後
今日特別多港豬開po stand with 巴勒斯坦同哈馬斯
仲要上埋熱門

好在語言區隔關係 全世界無人知港豬諗乜
左到呢

真係只要形象可憐 港豬都會黐埋上去圍爐 我哋一樣被欺壓點樣無力感無力感
無力到連流亡義士都唔肯援助,最搞笑係琴日有班人先講過巴勒斯坦撐國安法呢樣嘢,今日班人可以當咩事都冇,仲要係咁幫人搵藉口同理由。都唔知可以用咩形容呢班人。
究竟有幾on9先會連Hamas都攬...
個個當正係自己村上春樹掛,真心呢啲已經連on9都唔係,起碼蠢都會識明辨是非,但班人連是非都唔識分就...
嗰三點係隨意接龍,已經懶得諗字句形容佢哋。
以巴最後都係講邊邊拳頭大
咁國際政治本質係現實政治,現實政治本質就係資源同實力。最搞笑嘅係有人代表香港人支持巴勒斯坦,又將香港同巴勒斯坦相提並論。真係完全唔知發生乜事。
以色列士兵喺IG展示俘虜咗嘅巴勒斯坦人,並揚言放售
https://lih.kg/2529248
呢個POST
屌我都見到…
民主=loser
連巴勒斯坦呢個中東Crybaby都撐,諗咩
港豬初踏入政治世界
突然大愛發作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞