劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
殺賴小民同拉馬雲似乎係同一回事?

都係向白區黨開刀了
姨評論話殺賴小民係仲想顧全大局同埋需要曹爽大將軍調兵
但都講明,話殺賴小民之後,好快會決一死戰
改革開放集團睇嚟冇咩可能贏
唔睇好
改革開放集團冇領袖同時又係文人
李克強比人當劉少奇咁批鬥都似
華融系掌櫃

應該係紅二代啲造題家keeper咁上下啦
紅二代唔洗做題啦..
佢好似係女婿黎
紅二代的keeper啊

貧下中農出身懸梁刺股
民主黨果套全球帝國主義戰略又發功
先係俄羅斯反對派領袖返歸,之後宜家俄羅斯示威不斷,明顯搞顏色主義
宜家緬甸軍佬奪權,一定係得到美國果邊嘅授意
兩邊下棋,俄羅斯個邊製造內亂,中國附近埋釘
好嘢 真係好嘢
老政客真係老政客
輕易唔出手,出手必傷人
俄羅斯搞緊內亂,就冇多餘精力向外擴張
緬甸個邊下棋之後 中國俾人牽制緊
下一步應該係印度
劉認為賴小民係黃俄嘅下人,黃俄老幹部應該做咗啲配合美國擁抱熊貓派嘅策反行為,令習近平需要報復

曹爽曹大將軍,喺高平陵之變後以為投降可以永保榮華富貴,最後被滅族。劉通常攞曹爽黎指代反黨集團或者溫和派中國人

催軍還用松山箭,係指崇禎係咁催孫傳庭同李自成打,結果孫傳庭焗住上,比人打到收皮
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1355449247454343168
反黨集團的羽翼已經剪除殆盡,不可能再像打倒薄熙來時代那樣為太上皇效力,失敗的政變只會加速習近平全面執政的步伐,以事實證明現在的殺人方式遠遠不能滿足中華民族偉大復興的需要。

反黨集團慾行呂不韋故事,而習近平不敢公布賴小民真實罪名,含糊其詞地運用反腐敘事,說明圖窮匕現的時刻尚未來臨,曹爽曹大將軍仍需保全。太上皇催軍還用松山箭,是因為自己的時間已經不多了,養兵千日 用兵一時,包括鄧小平親支近脈在內的代理人集團必須抓住2022年底以前的最後機會。否則德川家康的炮火,也不會放過東食西宿的小早川。

習近平其實像早年的斯大林一樣,並不願意在匪內高層大開殺戒,犧牲賴小民級別,以保全陳元級別和匪內團結,才是他的本心,但這樣的想法是行不通的,反黨集團也是身不由己,從任志強到賴小民,保全習近平的華國鋒方案已經沒有可能,現在只有消滅習近平本人才能保衛改革開放了。反過來,習近平為了全面執政和偉大復興也沒法繼續保全反黨集團。
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1355559165880639498
賴小民是黃俄舊人的貧下中農包衣,華融是舊黃俄逃避軍令統一的最後幾個山頭之一。反黨集團行呂不韋故事,少不了這幾個山頭。

習近平宅心仁厚,或者時機尚未成熟害怕事態擴大,追究責任僅限於下人,保全匪二三代子弟和真正的罪魁禍首。國開行的清洗,也是同一模式。主持金改的匪二三代子弟很可能有太上皇背景,以恢復鄧小平舊部和改革開放老路為辭動員中外反動勢力。如果不能及時滅口,三朝舊臣株連必廣。
俄佬示威係每年節目嚟 有咩出奇
至於緬甸
軍方比起民主黨更親支 雖然兩個都親支
特別軍方咁多年俾美國封鎖制裁 全靠支那泵水吊住條命
唔通美國幫軍方背多次書 話昂山400席係賄選咩
恰緊眼瞓都知無可能
點解釋俄羅斯反對派返國內?
至於緬甸,軍佬有腦的話就唔會親近近在咫尺嘅大國
宜家恰緊果個係你
俄羅斯無留意 只係話唔好高興太早
至於緬甸
你姨一早講咗 緬甸相對支那係秩序高地 你支那根本奈緬甸唔何
支那干涉緬甸事小 緬甸干涉返支那轉頭事大
而緬甸根本民主派無能力執政
緬甸係個未成功解體嘅國家 只能夠幫軍方屠殺背書
軍方除咗極度腐敗同貪權之外 亦都留意緊民主政府有冇自毀傾向
事實上得軍政府先統治得到緬甸
今次只不過係又一次循環
你講嘅緬甸情況唔係唔啱
不過係講緊將來淪陷區四分五裂之下每一個地方軍閥對緬甸嘅比較
宜家講國力,冇人知支那究竟係咩情況,可能一觸即潰,又可能爛船留有三分釘
所以緬甸班軍佬一定忌諱支那
其次,緬甸軍佬發力搞政變背後一定同美國講好數
事實證明你登 美利堅合眾國 同帝國主義者根本全世界傳教民主政府係失敗
你姨一早話好似英國咁控制商路做生意就得 其他你死你事 先係最好
後者就係桑德斯同侵嘅新左新右路綫 只顧國內美國優先

全球化帝國主義者失敗係正常 而且最好失敗
一時又吹支那了?我吹唔得 你吹就得?

事實上入侵係無咁容易 美國中國都唔可能入侵緬甸
緬甸軍方長期完全掌控國家 緬甸籍聯合國秘書長都強行搶屍落葬
莫講話唔需要同美國打招呼
連同中國打招呼 都係禮節性 本身你支那無能力亦無手段動搖得到軍方 只能夠以籠絡為主
你連吹都吹錯位
睇嚟恰眼瞓係對我而言 你醒咗都一樣咁懵
唔及你啦傻仔
緬甸班叛亂武裝一直係中共供貨
仲有大量支那人進入緬甸地帶搵食
無可能入侵?
你發緊春夢吖?
冇能力動搖軍方?
咁你姨又點會話中國恐怖組織將深入緬甸吖?
講嘢之前過下你個死人腦啦
中緬邊境?
你講緬軍時時越界炸死支國人嘅中緬邊境?
定支國不得不起長城防止支國人越境偷走嘅中緬邊境?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞