劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
其實要西方救 即係點救?
中國靠香港輸液管吊命 綁匪脅持人質咁
如果西方決定同中國脫軌 咁香港只會同中國一齊死
於是個博奕就變左 一係同綁匪一齊叫西方繼續送麵包入嚟
一係就做西方馬前卒 點都會流下血死幾千人
好多人仲有幻想 靠賣慘西方就會出兵
但其實西方只要用圍堵政策 好似蘇聯咁等佢自己倒台就夠
香港就9成9一齊死 個局要點拆
美軍派艦隊來香港

然後香港人好似清朝教民咁受洋人庇護

咁上下掛
有樣嘢香港比烏克蘭幸運

就係美帝喺沒有投資
metoo
屌你咁大段野用哂斜體....其實好難Read....
我都知
所以我後面冇再用
如果係果敢反而唔驚。
其實應該講得簡單啲,就係無論你落係班生番同政府度,你都唔會有好果子吃,而你的行為同思想會不經意投落共產黨度,又點會好過呀。
因為嗰邊啲人會送你去泰國度,有好多反賊同北韓人都係行呢條路走,當然啦到時你仲有冇命嘅話,就閣下自理。
係,所以香港人要同中國割蓆之餘,仲要係行為思想上表示擁護英美。好似李家坡咁。趁現在元老院同政府仲睇會顧全香港時,就要做好思想同行為上擁護英美的準備,所以我認為舉美國旗係抗爭者傑出的一手。也都係點解國師吹捧華夏文化,但我會稱他為合格的馬基雅維利主義者嘅原因。
賭錢賭盲門?
其實應該好似姨所講
自行其事 做自己認為正確的事
你下下又講輸民意
又怕所羅門太上皇唔撚高興
可以做到啲咩?
秀才做反 三年不成就係咁解
同意
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1263155074911649792
必須支持,這樣有助於促成美國撤銷香港特殊地位和香港輸液管梗塞。戰爭權利自古以來,就優先於其他任何法律權利。香港作為戰爭地區,有沒有匪安法毫無區別。戰爭的殘酷程度只取決於交戰各方的最大財政和後勤補給能力,跟紙上的條文毫無關係。

@hkbhkese
好撚驚 港區人大兩會提案以附件三直接實施23條
其實都係,唔使23 條都做緊23條嘅野,大把條款可以用,連差唔多成百嘅煽動條例都拎埋出嚟,問你怕未
此亂世將至
其實對港人而言,未嘗不是一件好事。
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1263510839950225410
香港的未來在軍火走私,大多數殘餘人口都要直接間接依此為生。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞