劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
只係唔想做(付出成本同效忠or動員力or服從性) 但又想有咁嘅便宜 最好免費

無大台只係假話
所有嘢都需要大台 係得連登仔自欺欺人
要用智利參考香港經驗呢啲新聞嚟打飛機

連登仔百分之九十九都唔明自由民主唔係由天跌落嚟、必須畀連登仔、欠咗連登仔的
正如你姨話齋高效而廉潔嘅政府同警隊 香港人認為猶如免費嘅陽光空氣 係必然

所以連登仔內心隱秘慾望根本唔想做

而另外我出咗連登
可以話無邊個香港人
由任何階級 年齡層 local定新移民
無邊個唔係好似連登仔咁諗
不嬲呢個係最好方法但可能性極微
香港呢班未執過政、未負過責任嘅港豬之間搞得成係近乎零可能
而英國(第二關)可能性唔大 都唔夠香港(第一關)咁難
英國接受香港嘅機率仲大過香港接受英國

香港人自視過高又唔知自己根本唔可能唔倚靠英國脱支
香港根本支性難改
而自身德性比唔少支那地區更低下

我對廣東或者兩廣入關香港呢點毫不猶疑 香港人面對四邑潮汕甚至惠州人唔止一觸即潰 直頭係望風而逃
更加唔使提廣西高地蠻族
呢個一定的,我估計歧視鏈高一級的南亞幫先有能力建立自己的五胡政權,亦都只有蠻族性高的人先可以統治編戶齊民
香港費拉係恰下英國佬同英國訓練出嚟嘅公務員
個個都話自己支爆之後要做獻忠不知幾好笑
我發覺香港人完全唔知自己斤両
張獻忠只會係貧下中農,香港白華粉華就算鳩數
連登仔旨意支爆大仇得報
實質上一隻狗掹槍已經無人有膽衝
平時鄉黑都唔夠打 連登仔係點覺得自己可以同獨立國家睇齊

無知者無畏
正確

其實我都想問香港人邊度嚟嘅勇氣自比蘇格蘭,認為蘇獨等如港獨,英國等如支那

香港人自己做唔到公投獨立就代入自己係蘇格蘭當贏
欺善怕惡,英國個態度溫和就踩住佢上位,見支那野蠻就縮完再跪
香港有個好處就係有一批南亞人
的確,佢地生育率高,而且識講廣東話同時,先天性對中華文化免疫
屌 香港人日日想拆英國佬祠堂
共產黨未嚟 就想先共咗佢哋嘅產

菲籍女被稱呼「賓妹」 KOL撰文抱不平 遭香港足球會禁踏足會所
https://lih.kg/2523710
其實新一代(連登為準)對英國定美國形象都冇乜好感 呢樣時時喺對英國同美國外交內政等政治事件態度上見到

反而有唔少一班對強國係有好感 尤其雨革之前急速蝗化食海底撈嗰陣 唔少部份原因都係因為新移民溝淡但唔能夠否認已經屬於主流(新移民太多、香港同化向心力不足)

其他得對日本形象好少少 仲有左膠「天堂」北歐

間中連登會有人同支那角度一樣吹奏俄羅斯同古巴
調查發現5成6受訪市民表示不願意生育,其中20至29歲年齡組別只有1成6人願意生育
https://lih.kg/2523772

香港人覺得英國唔同民族,阻住佢地當家作主
不過好彩嘅係我睇而家大英對香港人嘅態度,佢地好有可能會收返香港做遠東據點。香港人可能有機會極好彩地執返身彩。不過為咗防止大中華思想再度蔓延,將來點都會建立一套親英既身份認同。
無大台係另一回事
2019果陣要求無大台,係阻止民陣做大台
唔通講到明係對付民陣咩
城市化區域本身就費拉
台北係差過台南,無解
不過歷史從來唔係由人數決定嘅
唔洗太悲
衰啲講句,一嚟社會環境差搞到連自己都養唔掂,二嚟文化環境差到肯生(冇家底同宗教個堆)大部分都係養兒防老,自己懶過鬼但又買一百本優惠練習俾仔女做嘅人。下一代自然唔想生。生育率又點會高。
養兒防老好似你姨話係下層階級嘅退休保障嚟
好似新一條片專講台灣生育問題
有可能性都要靠自己將佢變成現實
別忘香港反cap上海既舊事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞