劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
見到班港豬隔籬po圍爐鬧醫學界自私唔肯放開醫科生學位就知港豬十足十嘅freerider
有時候覺得
港豬不配生活喺英國人整到靚一靚下嘅香港應該返支那受苦
放心
港豬過多幾年實要返華僑農場
希望新香港政府唔好傻到放返佢地入來就得
三代貧農要擒上地主千金嘅牙床上面滾兩滾
呢個就係港豬喺所有議題嘅立場
話就話印度獨立左
但印度仲留有好多同英國既connection
更唔好講印度上上下下親英親到死
投靠印度好過投靠英國 個人觀點

而另外印度都開始搞民族主義
同英國只會越行越遠 何況亦不嬲都唔係乜嘢忠臣孝子
但都比香港人有自知自明

香港人 如果唔係因為過往大英威靈 好似好勁咁
抱住少少盲目崇拜心態 但意識唔到自己係品性低下嘅暴民 (印度人會知印度人唔得 新加坡僭主會知新加坡人唔得) 晨早就秩序解體
立法局成員發言對住主席 佢會覺得迂腐
陪審團審案唔準受輿論影響判案 佢會覺得迂腐
唔民主 反映唔到人民意志 全世界欠咗佢
本性上連登仔需要組成人民法院公投判人去死刑 而唔需要任何約束同良好管治
呢點就係你姨講嘅中國人嘅自由 就係隨地大小二便嘅自由

我驚嘅唔係無知識盲從英國人嘅廢老
而係奮一己私智嘅新一代唔崇英又精神空虛嘅連登仔
對港豬已經冇話可說,真係接受咗一次再教育。
難民後代加無產階級歷史記憶係咁,呢個先係佢地嘅本性

啊寶又好唔得閒
使鬼難民後代,之前我先講過係蚑那啲論壇見過個60年代游水落香港既藍屍廢佬話英國BNO 5+1不懷好心
印度就係英印帝國既繼承者
香港當初存在其實就係因為英國需要打開清帝國既市場輸出主要由印度生產既商品
你姨話香港同新加坡都係印度嘅屏蔽
無錯
香港一來唔似新加坡咁係由太平洋入印度洋既鎖匙,二來又唔似緬甸咁係印度隔離,點屏印度?
支那-印度貿易前哨
a foothold in China

揚子江以南都算三千年貿易嘅印度幅射區同貿易口岸

另外係新加坡丢失得太快先咁覺得姐
正常事前預算嚟講香港係印度 自日本南下嘅屏蔽 一啲都無講錯
英國亦都靠印度先仲係當時霸權
印度一獨立 帝國就即刻完結了
咁自己犧牲香港呢啲棋子嚟去保障印度好合理
呢班人正宗大種乞兒,費拉性極強既難民,俾佢地上位既結果就係將香港由福地腐蝕成窪地。
我唔擔心舊香港人 (應該話唔理得咁多)
係驚香港民族受白左費拉腐蝕
國都未立就喪失新生民族應有既勇武精神
上一代香港人唔出聲又唔出力又無未來 見風駛艃 上層同下層都係
係後生嗰代連登仔有出聲 雖然未有出力 但有未來
呢班人嘅費拉性先咁重要

仲有白左同支性一樣只係感染徵象 費拉做慣freerider先係病因
單純就咁反係無用的
正如你喺廢老面前駁斥支那大一統令到佢口啞啞其實無乜用 你改變唔到佢立場
喺連登仔面前駁斥白左一樣 你最大成就只係駁到人啞
連呢點都做唔到就會即刻畀廢老同連登仔羣起而攻之
所以一切都係靠改變佢哋利益關係
而唔係同廢老兒登仔辯經
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1393237678351654914
早點毀家紓難,兩千個commie的人頭都到手了⋯⋯
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1393306402110705667
香港民主和香港獨立是兩回事,不能混為一談。現在的香港無論如何都不可能民主,因為香港華人(包括黃俄、粉華和白華)和香港民族不可能共處。港獨運動有利於支納粹,因此對溫和派中國人(包括民小)不利,但對大蜀民國和諸夏愛國者有利,因為支納粹主義必然導致淪陷區退出文明世界,剝奪中國恐怖組織的軍事和財政資源,最終導致列強、諸夏各國海外軍團或本土軍閥瓜分淪陷區。繼承政權不一定能實現民主,卻肯定沒有足夠的資源征服同儕。

香港愛國者只要放棄民主先於建國的錯誤觀念,集中資源籌餉練兵,必然會贏得民族獨立,即使得不到自己的華盛頓,至少可以得到自己的畢蘇斯基;如果聽信民小的胡言亂語,以犧牲香港民族獨立為代價追求民主,必然會像上海自由市的華人一樣,把獨立和民主一起丟掉,讓自己的財富變成中國恐怖組織殺害美國士兵的資源,讓自己的子孫變成駐馬店貧下中農管教的下鄉知青。
冇主權,民主只係原子人剝削共同體嘅專政機器。
仲有啲波台狗,假膠懶非主流
最近連登熱門有失守跡象
睇怕小資費拉陣地都係難以久守
利益關係要靠民族中既精英創造
或者話,成功創造出香港利益階級既人,就會成為下一代既貴族
如果你想象英國-直布羅陀-蘇伊士-印度係主幹既話
新加坡就係伸出去既旁支,香港就係旁支既旁支
所以係失去印度之後,英國係香港既政策就係將香港賣一個好既價錢
香港人嘅common interest按三十年前就係所有人都唔鍾意中國
三十年後都仲係一樣係好可悲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞