劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
荒川弘嗰老豆真係犀利,比著普通人一早死咗十世。
純粹係周邊國家民間反應嚟講係佢哋對羅興亞人最正面
依啲就係所謂既自由蠻族
所以美國內陸班redneck先咁勇武
勇武真係睇環境 由細住鄉郊有得打獵真係唔同講法
韓仔有兵役 加洲riot就睇到個組織力
所以我特登話粗放式農業,東亞果啲佣農就係名符其實既費拉
後半段係訪問劉仲敬,簡單介紹咗緬甸局勢,何謂瓦房店學,同台灣面臨嘅危機
後半段係訪問劉仲敬,簡單介紹咗緬甸局勢,何謂瓦房店學,同台灣面臨嘅危機
緬媒:緬甸出現聯邦軍 由15個武裝組織組成
https://lih.kg/2456042

緬甸敘利亞化
人地本身就仲有地區武裝個底係到
香港冇陸路邊境,先天缺憾
會唔會燒到去雲南邊境嗰邊呢
個主持咁大中華膠嘅
你睇兩地係應對疫情上就知

新加坡政府反應比港共早,但做唔足一樣失守
民間見個政府守唔住,係無咩自救反應
成班基本上等政府救,政府唔救就係咁先
所以疫情初期到高峰期,新加波個疫情係失控

港共政府一樣唔做野仲要拖後腿
但香港民間唔會因為政府擋唔住病毒而唔做野
你見到香港人係最早叫人載口罩,update支那最新資訊,counter 支那方面假宣傳,直接將武肺命名為WARS
去到口罩荒,林鄭政府完全無人駕駛果時,Gphone +x 哥等人先後出去換購口罩
醫護人員無醫療設備時幫手出去賺入

呢d行徑,全部都係自發跌序既表現
而且唔係由零變起,係19年反送支運動所演化出黎
相關既人脈網關係鏈承傳左落黎,係抗疫上繼續運作
印證左你婕既民族積分學
講開大支那
連一向大支那既蘋果都敢播
都幾意外
https://www.youtube.com/watch?v=G4ZAm2aSGiU&loop=0
今次面對中國病毒,香港人表現都算係咁,我覺得盧斯達呢篇文寫得幾好

patreon.com/posts/shen-mi-de-xiang-46567977
個節目係偏大中華膠,前半part仲有明居正
明老師好似建設民主中國派過喎
都經歷咗咁多嘢

冇咁大中華掛
有無人留意支那出生率,勞動人口比例,撫養比
倒水咁倒
仲有結婚率跌 離婚率升
韮菜供應少左
呢次兩會都有講呢個問題
但班人大代表講黎講去都唔講中核心
我之前果篇五毛偉論咪講緊依樣野
中國模式不可持續
一但擴張失敗就會內爆
但問題係香港人可唔可以長命過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞