劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
支那無實力係人都知
但呢個世界費拉太多了 強者仲未誕生
而舊嘅強者、秩序輸出者自身難保
六至八年內支那過得好滋遊 我睇咁嘅預測係無乜問題
因為每一次都以為騙子和中國人如此聰明,不會佔不到便宜,自己暗中做好準備,一面充分享受裝逼的快樂,一面要在招來麻煩以前逃之夭夭。結果每一次都驚訝地發現,中國人和騙子落到了比原來還不如的位置,然後換一批更年輕而沒有見證他們失敗的觀眾,繼續死不要臉地表演支或最贏。
我自己的江湖地位不斷上升,是違反我原先計劃的,除了一向不肯配合撒謊以外,簡直找不出其他原因。謊言不僅是軟弱的標誌,而且還會使人變得軟弱。這個結論,對我來說是經驗性的總結。如果不是親身經歷,自己是想不出來的
中国只要唔冒險已經夠維持表面個增強勢
唔到佢唔冒險喎,唔冒險點「中華民族偉大復興」
我認為美軍喺國內都抽身不暇
各個軍種司令聯署向拜登transition表忠 呢種表現唔常見
又開放變性人參軍 女人入特種部隊
可見軍隊喺國內政治上參與程度趨勢越嚟越高
而執政左膠畏打仗如虎 畏支那更甚 係唔會肯將年輕一代送死的 連排華都唔會有
兩黨共識係嘥鳩氣 極左同極右先係明天 我甚至懷疑2024共和黨選唔選到定係左翼繼續冧莊
一切都係爭取時間
五十年不變 擱置爭議共同開發 全部都係呢招

費拉的確爭取到上一個同下一個強者卡窿期耀武揚威
但對我哋而言已經足夠耐 仔都生埋
如果冇支肺應該有得拖嘅,但係支肺繼續爆落去都唔拖得幾耐
出邊已經吹緊要蚑那賠錢,蚑那肯定唔會賠,唔賠之後會點都唔難想像。都重未計再lockdown落去可能重演1929
I agree
建制派退場
極左極右掘起
分全球化呢個餅分得太唔均就會咁
鎖蟈叫唔叫耀武揚威
自由已經熄滅,而自由產生的繁榮與強盛如日中天。嚴冬的信息內在於果實累累的金秋,人類的一切輝煌無不如此!

係姨嘅眼中一百年好短
始終依個係大氣候問題
日後仲會重覆咁提起好多次
問題係我地個水位太低
邊界一改動就pk
等唔到中國自爆呢...
鎖国鎖埋香港囉
香港人有冇德性好似東歐人咁
鎖幾十年都守得住民族個根本?
睇怕就無
鎖都唔會鎖
睇死乜嘢千人計劃 拜登連制裁都冇
排華又點會發生
(姨:你登又在下大棋了 不放棄白區黨畀紅區黨 和平演變云云)

唔覺得蚛蟈需要鎖國
雜種集權化目前努力實情已經算成功
就算鎖都唔係咁鎖法
六至八年內 蚛蟈繼續耀武揚威質全世界食類似武肺WHO嘅屎係一定嘅
當年老毛果時既歸蟈科學家點止千人
論科技,支那科技全部靠偷,偷完仲要瓦房店化

論組織,最解構嘅美國進步左翼都仲比支那緊密得多。前幾日死嗰個大涼山主播,佢老豆老母特登接受訪問抹黑佢,仲有大把人借佢個名食人血饅頭。咁互害嘅社會,邊有可能成功挑戰世界秩序。
能創造的人總是免不了被人偷的,錢多的人總是要被人惦記的;去偷別人、惦記別人,自己的錢是不多的。
但總算起來,偷總是不如創造的多。而創造者如果停下來專門去封鎖偷,那是得不償失的,因為創造需要有一種開放的環境,有開放的環境就容易被人偷;但是如果你害怕被別人偷、自己把門關起來的話,你在產出方面受到的損失是超過你減少被偷而得到的利益的。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞