劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
咁就係核彈落入張獻忠手上 而唔係軍閥手上
張獻忠無得估計 任何對張獻忠點樣行事嘅預測都係無意思
最後一個支那領袖有可能玩尼祿計畫
咁猜測法無意思
張獻忠自己都唔知自己想點 每分每秒舉措都有十萬種可能
好似薛丁格隻貓咁
量子處於生存同死亡嘅疊加態 有十萬百億種行徑
猜估精神病人嘅諗法係無意思
猜測可以猜測到嘅嘢好過
劉仲敬話過蚑那係緊要過中南美洲同撒哈拉沙漠以南既非洲既
劉仲敬話拉丁美洲係歐洲一部份
蚑那淨係緊要過非洲同澳洲土著

唔能夠話佢世界觀錯
但唔足以解釋世界嘅實況
佢始終最終目的係證明「支那係世界垃圾站」嚟做靶
而且你姨世界係得黑白兩種顏色 唔念英美嘅經就係唔啱 又仇恨支那
人生如果真係按照你姨咁過係極其乏味嘅事
你姨幾咁博學 動機不純 畫出嚟有錯係好正常
清覺得支那喺世界歧視鏈處於咩位置?
支那歧視鏈固然低 但都不至於周圍射核彈 核平香港無人問津

你姨世界觀權且可以當係認識世界嘅一個有益補充
但世界唔止得黑同白
唔係一定要過一種清教徒生活 一種基督教國家先得
姨學係線性思維 衝擊下現有觀念係可以
但認真咗 推出咁結論就好兒戲
其實連獨立都唔係,食黃店課金比kol先係佔絕對多數
港🐷過不了苦日子啊

不願犧牲不願流血
所以就算真係歸到英,其實幕後老闆都係美國。所以我覺得香港人既命運係好取決於五眼。不過英國的而且確係運河以東已經冇利益。所以香港如果真係要搵靠山,搵印度同澳洲就差唔多。畢竟大英係東亞既生態位會佢地嚟繼承。

至於獨立既話就好大機會冇民主,香港人現時既德性上限注定會換一個李光耀式既統治者,呢個都係無可奈何既事。畢竟生存比民主重要。
日本點睇?

以太上皇嚟講
日本如果需要盟友
支持粵國唔使支持香港獨立
小弟新黎, 學下野

畢竟, 連登高登已經無呢種層次既post

大家係香港定外地?
小弟係澳洲
其實咁樣反而仲差,80年代班人咁大中華,挽下手主動回歸中國都仲得。連而家可以有得拗既理由都冇埋。其實所謂自治領定出兵問題本質都係香港人嘅德性問題,而悲觀啲咁講以香港人既德性其實係配唔上大英嘅,俾佢地自行選擇只會換來壞結果,尤其是在80年代,而家呢個結果未必最好但亦唔係最壞 。
是的,未見過鬼係唔會怕黑
其實唔反對已經好好,始終大部分人都有惰性。
香港同日本關係唔算太密切,唔算佢地既系統。反而台灣先係。係日本人眼中香港同東南亞係一模一樣,唔會有邊個係親啲。真正同香港關係密切既係大英,如果大英決定將東亞外判俾印度同澳洲既話,咁香港嘅太上皇就係佢地。
其實而家已經算好,起碼想走有條路,想光復有大義名份。
都係嘅
道統上始終都要上英聯邦呢條船
其實印度係欠整合同資源啫,只要堵中聯盟一成事,佢應該出力會係數一數二嗰個。
港豬都係似中國人
香港幾千億外匯同埋金融中心地位都係注定不保
一定冇民主
最多咪行政局模式
換一班親英商家上台
當然咁樣已經好過親中商家好多
歡迎加入
劉仲敬本人係美國
粉絲就台港最多
香港宗主始終係英唔係日
條線唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞