劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
一直有班溫和派支那人睇你姨唔順眼
恨不得比佢載上一頂法西斯主義既帽子
美國應該會但效果唔明顯

台灣就因為香港個情況
反而清空哂相關既資金流
已經搞唔到d咩花樣
香港既繁榮就係由全球主義者同華人+白區黨創造出黎

最終由極端派支那人同香港民族共同瓜分
老K我唔gur好耐了 以前係姨忠實fans 對香港mean到爆 成日姨po底下留言
依家你姨同佢都叫求仁得仁
你姨轉軚太快 清洗姨粉變孤家寡人我一早講過
三年前三年後嘅姨粉唔係同一班人 呢點無數人講過
由猞猁雪球 Roger 到陳醫生 無數人跳船甩轆 我睇呢個po大有人繼續花時間將日後個個同姨保持距離嘅打做費拉右派又笑又跳然後扮咩痛心疾首
其實看甚麼看 你也是費拉右
可以幫助到你「大腦升級」嘅嘢始終係好事
我唔介意同身邊人普及姨學
如果香港多d人識姨學會好好多
香港太多普世左膠
甚至左膠肯捉住姨學辯經都係一件好事
不至於齋撻白左口號出嚟知其然不知其所以然
呢個post有個reply講乜生產力都可以創造秩序
即係社畜翻身學,又稱無產階級革命幻想家
皇天無親,惟德是輔
始終仲有啲竹聯幫四海幫之流喺手
姨學喺亂世中會比較有用
日常都已經夠用
香港政治冷感 水平太低是真的
淨係識拾白左牙慧
開口天賦人權 埋口人人平等 仲要覺得不可否定 世界通用
好覺得香港人未見識過世面 應該畀更多人認識點嚟先 先好去講從何而來到哪裏去
否則同敖狗一樣咁囂張嘅左膠只會源源不絕生產
咁嘅香港普遍氛圍產生出嘅政治只係一pat屎
我見過twitter好多左膠覺得香港人太保守未夠啟蒙 要認識更加多左派詞彙
以我所知所有文社小組講閱讀心得嗰啲基本都係一樣係咁取態
你唔爭取輿論支持 香港嘅英國溫室唔係好捱得住
特別係文化上嘅劣勢地位 一係望台灣一係望支那
難啦
你望下香港67暴動果陣
上面一斷水唔放錢落黎
d罷工 暴動即刻斷左一下

香港有一好處
將支那對台手法提早係香港到用左(721)
有左警戒後應該都先發制人埋
其實我覺得姨啲心靈雞湯都幾好睇,日常生活都用得著
階級上升學幾有用
姨學起碼幫我認清歧視鏈的真實位置

事實香港人而家都德匹下啦
香港嚟講 排支最唔重要
唔通支那居心依家仲唔圖窮匕現路人皆知?煽顛都出齊 唔通香港黃絲仲唔夠多?成二百萬人

香港到今日 依家嚮往外國嘅最多 大部份人外國護照即使依家冇 將來都會有 敢話香港喺意識上 支那意識仲低過台灣 換咗非支那政權統治 你估甚至上層嗰啲同中共結合最深嘅意識上會有咩問題?係無問題 台灣換走中華民國 嘅話 各界反而唔敢包 目前支那意識上係中>台>港

香港關於支那最大嘅問題 係政治同經濟上脫支嘅問題 唔係意識形態上嘅問題 台灣政經上略微自給自足 反而個挑戰掉轉
最唔重要夸大咗 我收返
但的確唔係最重要
香港人挑戰在大多數人don't give a fuck
既唔會為香港效死又唔會為中國效死
台灣係兩樣都有啲 香港唔通靠紫荊黨?
掌握歷史機遇既人通常唔係大眾
而係一小攝精英份子
所以國家就算輕易到手 都會失去
栽培德性緊要d

香港城市費拉欠缺嘅唔係統一行動必要嘅紀律同技術
而甚至連意願都唔夠
睇場運動已經知

香港嘅獨立係百年運動 唔係脫離支那 而係脫離費拉性
獨立就算將來好可能有 都要香港人自己捧場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞