劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
清共諜冇乜所謂,至弊閉人哋認為你香港人有唔少潛在共諜先慘呀,老實講啦呢樣嘢又唔怪得人地。 上年都已經係咁嘅情況居然仲有四成人支持建制派,畀著我係蔡英文呀都剷咗你先啦。550萬嘅韓粉已經夠麻煩呀,仲要整多堆有可能係潛在共諜嘅人,所以殘忍啲講句香港人都應該要係行為上徹底同中國割蓆,先至能夠洗脱潛在共諜嘅嫌疑。無論你喺台灣定係五眼都要咁樣做。
咁如果人哋制定一個排港法案嘅話喺法律上站得住腳嘅,就算唔整個排港法案,令到人哋成個主流社會都有共識針對你班人嘅話,你都冇癮啦。
其實嗰陣時香港人幫中國做白手套, 等嗰班人可以吊住條命,轉個頭去欺壓新疆西藏,搞到人哋咁慘。 呢個已經係香港人直接上最大嘅積惡。 我純粹覺得香港人有運, 而人地新疆同埋西藏又冇同你 算清楚筆舊帳,反而係上年g20峰會幫返你轉頭, 老實講啦我覺得香港冇欠台灣,反而欠咗新疆同西藏。 我反而覺得香港人係大戰略上唔好自作聰明緊跟五眼嘅話,已經有機會死裡逃生。
所以唔戒除啲惡習嘅話,後者都有機會發生嘅。
排港法案唔會 但veting當你中國人咁睇
甚至更嚴
入藉永居同中國人同一條隊
禁止參軍、考公務員等等都夠煩
仇敵就未必,不過放任呢班人代表香港人嘅話會害死你囉。早啲邊緣化呢班人, 就積一分德多一份和平,而且又可以少啲殺孽之餘又可以保存自身。
咁仲慘,冇尊嚴得嚟仲要同班小粉紅相提並論。
呢個講法一直都有
但老實講 好難怪晒落香港人
香港人本身係信號氣球 董建華霍震霆佢哋做大 唔通歸根究柢 又唔係美國佬政策轉向同默許咩?
我又無好似台仔咁睇得咁緊 佢哋需要建立一套優越感
咁佢哋日日交稅出人畀中華民國反攻大陸又點計先?
只能話 香港「回歸」 台灣踢出聯合國世衛
係美中夫妻犧牲品
而家5+1呀,仲未入籍既話有權趕你走, 如果香港人帶住啲惡習過去嘅話,不出五年即成全民公敵。
冇錯,但呢班人冇乜戰鬥力可言,唔想香港人為咗搞掂呢班人而背上嗜殺嘅惡名。
但係佢可以變返以前咁。
係,但係班西藏同新彊人真係冇得罪香港人,而且美國人可以幫佢哋報仇,ko中共
。香港人做到啲咩? 我唯一諗到嘅就係當香港人而家受世界關注時,可以多啲為佢哋發聲,有資源剩時,可以分一份俾佢哋, 盡量為你多做一點
盡量為佢哋多做一點,消除以前積落嘅惡
至怕嗰班人呀都未安穩就可以搞禍呢台戲呢,而且一安穩就忘記政治,簡直就係香港人嘅標準習慣。對此都係覺得做好自身比較重要,如果成為全民公敵嘅話,就多多票都冇用,何妨五六十萬已經係比較樂觀嘅預測,低啲都仲有可能。 同埋群居都好啲,如果散居嘅話,五六十萬未必起到啲咩作用。
所以要快啲將屎洗乾淨,但唔希望搞太耐, 搞到要刮爛肉先得。
我冇咁樂觀,班中產仲係死攬住自己層樓,覺得有樓萬事足。佢哋真係極度費拉。要佢哋上百萬得嚟,我諗台戲都完。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞