劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
佢啲資訊來源咪又係微信朋友圈
而且據聞之前鬧香港得好緊要
依家先裝點下 客串香港人
姨時不時都quote一啲周圍有睇姨學有關人啲言論
好感覺到係有意整肅方向
discipline緊佢哋
更何況佢都算理解透徹,復讀嘅話又唔係好算,佢某程度都解釋得再加自己觀點,真正嘅復讀機係不加思索咁照讀。
Youtube 有個劉仲敬迷因bot好正
其實你姨轉發嗰啲係人哋傳俾佢,佢再傳咁解,唔完全代表佢嘅諗法,以你姨嘅做法,真係要整肅嘅話,直接開示就得(參考李碩個案)。
至於姨本人
從來從佢自己account 定上網玩咗咁耐從他人口中(見過定無見過)
都無乜好嘅名聲
由一個平台走到另一個平台 職業 地域 都係咁
佢固然可以話自己懷才不遇
所有人階級比佢低下
但從佢網上經歷同表現睇 好明顯係佢問題居多
佢熱衷同生態位鬥爭其樂無窮

而且咩用洗衣粉毒死上司熱帶魚呢種費拉互毆嘅嘢都可以大言侃侃
我就真係未見過有上等人會咁唔知醜咁公開宣揚仲拎呢種醜事解釋
姨學如果對鑑別階級有咩作用嘅話 好明顯姨個人個真實階級同品德比較低
你仲話佢咩士大夫出身嘅遊士 我自己係一成都唔會信
佢係老姨粉,而且被姨親身開示過,水平根底絕對唔差。唔覺有咩問題。佢有咩問題?
姨親身開示=無個好人
姨圈咁耐十幾年
姨點樣搵啲馬仔返嚟 質素人品點樣
邊個唔知?
姨只係需要絕對聽話嘅奴才
姨又唔係第一日上網埋堆

變態辣椒都畀姨鬧到仆街
姨係好怕人搶佢光環
外一啲都唔寬 內裏更加非常之忌
搞咗咁多年都毫無聲色
圈子入面養蠱 塘水滾塘魚
姨實際階級都係費拉下等人嚟
咁你姨有承認過當年搞遠古邪惡只不過係覺得聽得明先教,至於你本身係唔係好人,你姨係一概不管嘅,佢只係睇你係唔係有能力,甚至你姨本身都未必係個好人,你以為米辣娃熱帶魚嗰班人係好恰,嗰陣新疆做法醫嗰陣,活摘器官啲嘢真係聽聞而唔係親睹,係深圳嗰陣真係靜係同班白區黨交流而唔係諗住係政治上更進一步。更進一步你姨甚至係黨員添。

不過你姨從來都沒話過自己係白蓮花,我哋呢啲聽眾也覺得冇所謂。不過小肥羊係唔係好人,我就無法論斷,不過覺得能力夠出眾啫。

姨絕對唔需要奴才,因為對佢嚟講奴才係冇用。你姨絕對唔敢鬧到變態辣椒仆街,原因之前講咗。你姨啲光環應該暫時冇人搶得到,因為你姨太非傳統(政治圈而言),最有可能係碩帝(不過已經費拉右化)。咁佢嘅圈子難聽啲講,入門已經有一定門檻,裡邊啲人立場多元複雜,佢又唔鍾意管,搞到咁係好正常。你姨係士大夫文化下出身嘅遊士,費拉性當然強,不過你姨咁嘅遊士屬唔屬於費拉下等人就尚未定論,但係費拉下等人嘅話,其實大家都差唔多,尤其是而家香港。
至於姨本人
從來從佢自己account 定上網玩咗咁耐從他人口中(見過定無見過)
都無乜好嘅名聲
由一個平台走到另一個平台 職業 地域 都係咁
佢固然可以話自己懷才不遇
所有人階級比佢低下
但從佢網上經歷同表現睇 好明顯係佢問題居多
佢熱衷同生態位鬥爭其樂無窮

而且咩用洗衣粉毒死上司熱帶魚呢種費拉互毆嘅嘢都可以大言侃侃
我就真係未見過有上等人會咁唔知醜咁公開宣揚仲拎呢種醜事解釋自己階級地位比人高
姨學如果對鑑別階級有咩作用嘅話 好明顯姨個人個真實階級同品德比較低
你仲話佢咩士大夫出身嘅遊士 我自己係一成都唔會信
佢係會quote完有覆
加啲點評同睇法
被quote者則紛紛顯示受教

我睇po對此係頗不以為然
姨咁惡名昭彰 我係唔信兄友弟恭喇 不過當食花生咁睇
理得佢
你姨本身賣嘅係才華又唔係人品,加上你姨嗰啲話語本身就比較另類,而且又鍾意諷刺人哋,你說名聲好得了嘛。你姨笑人絕對係揀人嚟笑,加上佢講過敢笑嘅大多都係以前嘅佢,唔熟係唔敢笑。至於同生態位競爭,你姨要向美國人推銷諸夏,障礙就係民運人士。當然仲有費拉右派。其樂無窮呢樣嘢誠然係你姨嘅惡趣味。如果唔係點會俾人叫姨爾什維克呢。

至於洗衣粉嗰啲嘢一嚟係為咗笑,二嚟係為咗揭示黨國幹部嘅費拉同技術嘅瓦房學化。難得你姨為咗呢啲嘢不計較個人榮辱,我哋看客姑且耐心聽就是。不過佢好似只係笑嗰啲人同分析出身,冇話過因為佢冇做呢啲嘢就比人高級,而係話班人本身就低級過佢,所以賣命做大家都只係待遇一樣。同埋笑嗰班人本身嘅行為舉止愚蠢,不過呢啲本身肯定有私怨存在。所以笑佢哋時肯定用力咗啲。

階段品德呢啲,你姨係淪陷區出身嘅可以高得去邊,佢自己都承認。咁士大夫都可以惡趣味嘅,參見董其昌,遊士呢樣嘢同個人趣味無關,係身份。
咁呢啲你當係唔收錢嘅問答或者短評就得,姨惡名昭彰係因為佢既言論同惡趣味,唔代表佢好似啲野心家咁,為人城府咁深。咁啲人覺得受教囉,咪兄友弟恭囉。本身又唔鬧交,更何況諸夏理論本身原意就係各取所需。
講起呢件事冇記錯你姨之前好似有覆兼轉發一個叫白夜嘅大姨黑嘅推,就係唔記得白夜有冇覆。
唔係話咩
只係見到佢係度discipline緊佢哋 佢哋不敢執異 放棄原先立場
下面周不時會有人鬧被quote者係匪諜/用心不良
我唔信兄友弟恭/謹受教喺呢度 無乜人會中意畀姨連續出po當目標打/畀姨粉dm
咁嗰啲又唔係discipline,只係冷嘲熱諷或者直斥其非。我估你可能講緊澳門阿姨(其他人唔太記得),你姨都係當教人咁講。至於quote匪諜呢家嘢,就係啲fans嘅個人行為。你姨向來唔管。又都有講過管唔着。咁鍵盤政治都係政治嘅一種。鬥爭從來係政治嘅一部份。當發表言論嗰陣預咗比人批評,正如我係度啲言論都預咗會比人批評,不過是其是非其非,好似姨太咁將異見者起底嘅行為,縱然有佢道理,但就我個人而言,我係絕不接受嘅(至少係而家),如果唔想俾人dm嘅話,CDrom最好,至少就我個人而言,我絕不因異見而dm或起底人哋。
當人弱智
姐係講就凶狠,做就碌撚,自己都係費拉
即係點?
只係記得佢認為Biden會贏既機會大
我又唔太覺我姨係到洗Biden
反而覺得係佢班follower下下要佢講得太白/將佢take 左side
你係咪傻,美國人睇開地方小報同地方細台係眾所週知既事實
你可以自己去google一下
費拉右派唔明白,美國即使係比較親華既建制派老人,都唔會「賣國」,更唔會無條件讓步,因為美國先係世界既中心

有人講到拜登上台就全世界玩完,係蠢到極
眾所周知
1970年前嘅媒體同1970年後嘅媒體根本係兩樣嘢嚟
仲附和佢乜嘢百分之七
你係咪傻
咁呢啲信者恆信,不信者恆不信。你姨啲嘢又唔使照單全收嘅。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞