劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
好似以色列整個獵兵團
海外官員及其子女先有效
睇怕香港果幾千億美金要壞係我地依代人手上....
中國2020年人口普查未敢出

原來話四月上旬出
泛民係班
如果本港係一座中世紀城池
支那只需要派使者話 打開城門 如果唔係大軍一到雞犬不留
即刻嚇到獻城投降嘅人
更莫講話有咩本事守城
穩定人心
嚴格嚟講 唔係我哋嘅錢
英國佬嘅錢
失咗係應份

你港豬太平時節咁多年 生咁多後代 賺咁多錢同階級上升機會已經盤滿砵滿
好多港豬早d可能仲住緊艇
泛民pre-1997已經發展唔出執政能力
之後更加唔得
的確某程度上唔係泛民嘅錯
甚至我諗咗陣 想話香港人縱容泛民 選咗批好似劉慧卿咁嘅大中華膠上去 但結果都唔係
唔係香港人嘅錯
而係香港民族覺醒太遲
以致你姨所講嘅:劉慧卿呢種南粵人都做到香港議員
的確要承認八十年代香港概念仲好初步
華人先基本啱啱完成消化完各種移民 廣東話一統天下呢一步
香港啱啱出世
點選差別只係好細
泛民又好 在野又好 有資格嘅 個個差唔多
佢哋同香港人嘅民小只係其次
民族議題形成先於左右 上面關於strange bed fellows都有講

形成了弔詭的「英國保守主義+香港白左」vs「中國共產黨+香港資本家」的對壘格局,亦再次證明民族共同體形成前劃分左右並無意義。
係嘅
港豬食兩家茶禮咁多年食到肥肥白白
要找數都好符合上帝公正法則吖

港豬至多只能抱怨自己為什麼沒有像洪承疇時代的士大夫和順民一樣誠實,像維護八旗將士一樣維護英國人

全球生育率最低的國家 - 韓國,排名198/198
https://lih.kg/2490487
左膠費拉,歐美人屌到仆街的人叫陳雲
全球生育率最低的國家 - 韓國,排名198/198
https://lih.kg/tbpjJRX
#230 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
支納粹主義
佢知費拉呢個字已經算唔錯
算喇佢未知東亞垃圾場呢個概念同推理
太認真唔好
祖父學
每次一諗到要為上一代人還債就心有不甘
但係唔還債自己子孫就更加慘
財經台藍絲大概撈亂了陳雲同劉仲敬
唔係香港人嘅錯
而係香港民族覺醒太遲

依個咪就係問題
中學畢業先讀完小學level既課程

不過問題本質始終係1945後大英從東亞穩步撤退
利誘香港主動成為白華城市
舊香港人又冇德性睇穿個局
結果接納左大量移民,需要幾十年再一次同化
結果雖然同化成功,但係時間上浪費太多
呢段我成日都睇

你需要有另外一種選擇,這種選擇需要另外一種近乎基督教原罪論的世俗版的道德觀,就是說,一切都是你自己的錯。無論你現在處在什麼情況下,對全世界或者你周圍的環境有多少不滿,全都是你自己的錯。如果你輸了,不是你的敵人的錯,而是你居然會把自己放在很容易被敵人所傷害的位置上。你按照這種方式去理解世界,世界立刻就會變得不一樣了。你只要按照這種方式去理解世界,那麼你根據這種理解框架所做出的所有事情必然會對你以後和你的繼承人有益。
白華香港既形成係1949後既事
相比波蘭etc. 實在太年輕
佢話劉仲敬奶中東應該係講八個大大論吧
入關學化用左大量姨學術語
可能係果邊入門呢
華人要認自己低賤過伊斯蘭係好難
表面既物質力量相距過遠
唔建議未有證據時打入關學呢個稻草人
港豬對姨學入關學呢啲支那紛爭仲係好小眾
到將來奧斯曼帝國崩潰

佢哋就會明白自己不如黎巴嫩人了
支納粹主義aka皇漢主義填補精神的空洞,不過意識形態只係精神勝利法
皇漢聖經: 明朝那些事兒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞