劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
李克強個老婆英文喇喇聲家嘛

打佢做王光美第2就啱

清剿改革開放幹部

打曬佢哋做漢奸走狗

順便鎖國啱啱好
笑就冇笑,不過覺得木琴老師似乎被姨老婆出道之後直接由費拉右轉化為中必勝。由幾年前堅稱美國要贏必先要改革去到而家中必勝米帝藥丸。作為旁觀者,只係覺得有啲可惜。不過你姨係上年嗰陣話木琴係匪諜,當時我仲覺得你姨言過,如今睇嚟你姨都係話粗理不粗嗰種人,預示木琴老師會由費拉右到中必勝,最後被收編為匪諜嘅命運。不過睇住木琴老師一步步咁墮落,心中實在有啲難過。畢竟比起牛爺爺嗰張嘴就上帝前上帝後嗰種跳大神費拉右,木琴老師都係乾貨滿滿而且論證嚴密。有啲觀點仲要講得好啱,例如美國確實要來一次改革。而家居然要同牛爺爺一齊返夾邊溝。殊途同歸。真係不得不令人警覺德匹下嘅重要性。
咁講啦,木琴之前分析薄熙來嘅時候有d point 嘅,不過宜家就……
其實你姨嗰3000蚊飯盒論應該係戲言,佢真正意思應該想講去到嗰種地步,應該連飯都冇得你食,嗰陣嘅飯盒應該好似而家嘅三千蚊現鈔咁珍貴。
冇錯,但係我返而覺得好似電工呢類工種未必會失業,但係好似嗰啲負責維護網站嗰類it仔或者fb嗰啲小編會失業。其實ai未必取代到一啲需要複雜技術同動作嘅工種,但係一啲牽涉電腦技術嘅重複性工種就好大機會會被取代。不過我自己就唔敢就呢啲事下定論,畢竟冇人知道ai會發展成點。
其實而家已經係,不過你國用巨大消費市場做誘因綁住啲企業咁解。
你姨推翻自己時間表唔係一次半次了 3000蚊盒飯只係概括佢講過嘅話 佢一早畀人笑足十世了
中必輸唔通又唔係你姨嘅立場?你姨只會重覆下次更吸睛嘅斷言 乜嘢拜登去北京受賄係輸出秩序 章家敦都無咁玩法
依家係人都知美國對中國要認真對待 係得你姨繼續表演美國只要一隻手指就㩒死支那 支那唔值得認真對待 俄國先係百年大敵 你支那只要切斷內亞輸出管道就會支爆死N億人 似不斷幫自己打氣多啲

我唔覺得木琴係真係回國 只係講支那無咁容易對付就打成吹捧支那我覺得太難睇 講真佢咁「吹捧支那」法我唔介意 事實上美國政策都唔會從來正確 twitter上亦都有睇好多關於日本、南韓、土耳其、歐盟國策嘅觀察同批判 一樣佢哋嘅國策都有好多唔同嘅弊病
你姨睇返以前評論都有批判開美國國策 特別係同英國比較嗰陣 只係面對依家現實失咗明
美國對中國要認真對待?你睇開tvb架
點認真對待啊
【初選大搜捕 即時分析】趙思樂:初選可能真的是北京最想要的國安大案
https://lih.kg/2355124

記得劉好似講過呢點?
練兵
我估你指嘅係#450同#1647?

今日拉埋美國律師,代表今日行動似係紅區黨落嘅命令。習近平毀黨造黨,唔會介意破壞香港同時令中國對外形勢進一步惡化。而家習近平嘅問題係,佢仍然依靠英國留低嘅司法系統同公務員對付香港人。
東亞秩序大亂了
cnn:
美國國會正式宣布,民主黨籍拜登(Joe Biden)與賀錦麗(Kamala Harris)成為美國第46任正副總統。
到習主席攻臺先係
因為佢地要提前面對戰爭 但佢地嘅所謂民團仲停留係把口度
傾向大陸體系既韓國對美國體系既日本
作出挑戰?
南韓法院首度判決日本政府應賠償慰安婦 日外務省:極為遺憾無法接受
https://lih.kg/2358791
我見Twitter Lumina Society 話審查形勢嚴峻,所以將劉仲敬啲YouTube 片放上去odyssey.com backup, 有人留言話劉仲敬一早撐拜登,點解要驚
問題係賭贏咗點解仲要驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞