劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
日本、越南呢啲一堆文化接近嘅民族組成嘅真民族國家嘅邊似蚑那將文化差異極大嘅幾十族發明成一個民族嘅帝國。
香港個班都有人食叉燒包
作出嚟同四大文明一齊毒害諸夏
問題係日本同越南都係無信仰散沙社會
日本套信仰一早變practice
各大祭典 新年參拜 神社...
黃金神棍話民革果時新疆啲清真寺俾紅衞兵攞黎養豬,所以八個大大無機會打贏七個大大
不過東亞整體係歧視鍊中都係敬陪末座架喇
日本人再勁,對文明既影響力都唔及西班牙
日本就唔使,佢地嘅民族神話冇咩問題,組織度亦極高。反而越南未來有可能分裂。南韓嘅民族發明都極有可能害死佢地。
呢層一定,不過喺東亞嚟講日本再散沙都重有一定嘅資本去燒。
日本其實有神道教,而越南要分南北嚟睇,佢南方係以天主教同各民間宗教為主,北方正如師兄所言比較散沙化。
點睇香港同東南亞之間嘅關係
咁當年八個大大勢單力薄,又冇武器。蘇聯雖然支持佢地,但係又驚伊斯蘭主義入侵中亞,所以冇武裝支援佢地。如果大家都有武器嘅話就唔同講法。

題外話,講起神棍,江湖傳聞你棍當年係想同你姨合流,不過你姨當年揀左碩帝,唔揀佢。而家你碩同你姨反面,你棍即刻樂不可支,仲瘋狂踩你碩,所以我一直懷疑你棍其實係你姨既真愛粉。係你姨瞧不上他。
記得以前越南北方前交阯郡喺漢代貿易上重要過南海郡
咁依家紅河三角洲比同珠江三角洲邊個散沙啲?
咁一定係珠江三角洲,世界工廠虛耗咗唔少組織資源,受本地宗族社會受破壞嘅情况下沒辦法消化外來人口,而且仲有你國獨有嘅社會破壞機制,一定係後者散沙啲。
其實日本可以封建程度相當高,係人口生育上面比較弱,當然呢個都係為咗現代化,過度虛耗組織資源嘅禍。
非常密切,應該係香港未來產業嘅主要市場,有可能同印度一樣係未來新生人口既輸入地。
估不到雅各賓巴反而想吞併深圳,不過起碼要等深圳敘利亞化,啲外地人口走晒先有機。起碼要等老k躝返江西先有得搞。如果唔係咁,到時我驚做唔成以色列,反而做咗黎巴嫩。
人滾地留
緩衝區
咁樣可以引用丁權習慣法,賦予深圳原居民特權。同時驅逐外地人,將佢地遣回原藉。但有冇法理依據可以證明深圳外地人係非法經濟移民?
我偏向係想將丁權當成敵產收回
之後根據伊斯蘭習慣法分發比幫香港作戰既南亞老兵
粵港邊界由幾個沙里亞社區隔開,再出面就係以色列式既隔離墻
無人機24小時巡邏

有原居民都走曬落香港喇
農村戶口唔走都會冇飯食
如果此計要成功,香港人要斷曬中文先
唔係支那豬係報紙寫文叫春,啲膠就會心軟
交返比南粵國處理?

垃場少有
睇穿曬港燦籠嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞