劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
而中國人稍微露出一點想做這種事情的迹象,比如說馬雲的秘書、甚至是他老婆都會嗖嗖嗖跑去揭發他,讓他走投無路的。當然他也會反過來用同樣的辦法對付別人的。

螞蟻上市叫停內幕:傳馬雲私下罵習近平是畜生 被告密
https://lih.kg/2291990

😂😂😂😂
以前變態神棍咪話劉仲敬依套係蚑那公安既查案手法,先有結論再砌證據
都係果點
阿姨既文一定要自己消化
單睇美國利益,亞太再平衡係養緊啲奴隸既蝕本政策
人地講左拜登係會一事無成
定你真係認爲拜登係共產黨代理人
姨唯一大問題就係睇小支那 切斷供應鏈就會灰飛煙滅 which is not true
以前就過份捧高內亞 依家就過份捧高美國英明神武 講到支那irrelevant: 你哋個個讀者太sinocentric 等我嚟帶畀你新perspective
談古論今係幾正
但現實政治會仆街 吹咗不遲於xx年咁耐 日日咒支那反到六十年代夾邊溝 始終態度兒戲
唔否認姨長期係唔會錯
但中期明顯木琴更貼地
認同,木琴幾中(至少係短期)。我個人懷疑美國會唔會有咁急嘅轉向。就算侵喺度,啲中資股不斷係美國上市cap水。偷Tesla 技術嘅xpev 市值已經70b,股價升咗兩三倍。

利申:純討論非引戰,勿屌thx
香港同台灣好多人既問題係睇小美國作爲世界帝國既謀略
認爲自己醒目過DC同國務院
另外木琴根本就係匪諜來
木琴自己都承認自己全面投共
咪話咗劉嘅目的咪就係提供非中視角
而如果木琴係匪諜嘅話
姨就係更大嘅匪諜
木琴係不得志嘅假膠姐
佢講啲負氣說話 姨心目中分分鐘仲後悔過佢你估無
木琴講來講去咪又係中或最贏,中必最贏
然之後話支那大外宣全部都係on9,點解當初唔請我嗚嗚嗚

阿姨最起碼搞左個諸夏既空架子出來,
香港獨派游行都要舉五獨旗,
當然阿姨當初有無黨内connection,人地都承認左係有,
人地個上綫共識網係李源潮派系再上面就係美國民主黨,
諸夏難聽d講句本身受衆就係呢批想悶聲發大財既黨員來,
用東歐個套將呢批人變成烏克蘭同中亞既財閥,
宜家拜登上翻台,劉當然係會後悔當初會跑路去美國
個理由仲要同香港啲19股評人1樣
無申報利益關係
唔怪得114嘈交feel
其實劉仲敬過去喺twitter同訪談都有提過下台灣同諸夏有利益衝突
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1332326443695616006
香港戰爭不可避免,過渡狀態總是最不穩定的。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞