劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
如果喺國外嘅日泡裔痴埋去班支蛆到玩亞細亞主義就真係德匹下,但係本國應該冇事(泡菜掹啲),排得華應該係全世界都排。
泛亞主義冇咩生命力喇
日韓唔會服中國依個大佬
唔趁火打劫算係有情有義喇
黃金神棍話過二戰日本就係衰戇居想幫中國人先搞到自己一身蟻,所以佢話無國家會幫中國人搞儲夏
劉仲敬都有講過
大東亞共榮係日本反共既最後嘗試
可惜失敗左
一直係巴林都有基地
會唔會索性就叫做yellow american 就算

啲美華同支人硬係要認中國人嘅就送去危地馬拉算啦
未立投名狀呀
起一支442團+滅支成功再講yellow american啦
事實就係咁
日本唯一一個工業化既亞洲國家抱往大家都係亞洲人
唔好俾歐美打既觀念
有意向扶中原既政權一把唔係點有黒龍会
點知KMT同CCP都搵USSR幫手
過橋抽板
國民黨意識形態的轉變與同蘇聯的合作,黑龍會與國民黨人開始決裂,因爲黑龍會認為俄羅斯作為半歐洲勢力直接壓迫亞洲人,因此將國民黨後期的聯俄容共政策視為對泛亞主義理想的背叛,這是他們帶頭讓日本入侵中國的真正原因。

刘仲敬:大棋局-泛亚主义与20世纪远东1-5/
https://chaindingcn.wordpress.com/2018/02/13/%E5%88%98%E4%BB%B2%E6%95%AC%EF%BC%9A%E5%A4%A7%E6%A3%8B%E5%B1%80-%E6%B3%9B%E4%BA%9A%E4%B8%BB%E4%B9%89%E4%B8%8E20%E4%B8%96%E7%BA%AA%E8%BF%9C%E4%B8%9C1-5/
所以泛亞主義難返生
連港台都唔服
再外圍點會同意
BLM唔算,黑人民權團體算
所以一定建立好族裔社區,並且旗幟鮮明咁同華人割蓆。呢樣反而係首要任務 。
你登政府嘅盤算應該係七成力放東歐,兩成力放中東(同伊朗講和),一成力放東亞(同白區黨勾兑)。
未必既
技術上又要一班香港人在外建立基地

咁都要搵一批人離開香港
到底係為左避難而走,定係為左革命先走
技術上分別唔大,最終都會殊途同歸
問題係Trump落哂釘
東歐有少少機會
Trump接近同iran 反哂枱
2年時間唔會夠你登做到咩大逆轉
頂多小修小補
咁呢啲野就要靠海外班流亡者(例如鄭文傑)做喇。
所以呢個係你登班人嘅盤算,現實遠東同近東一定會因為你登嘅主攻東歐政策而搞到七國咁亂,亦變相催生麥卡錫們嘅興起。而呢啲本應係你侵受嘅,點知你登同班兩黨舊建制派做票做到自己變歷史嘅罪人。
到時號召 流亡革命組織。有幾多人會放棄前途呀。
到時全民排華潮
投名狀無得唔立

我個睇法係走果時可能仲係一個港豬
當大環境轉變時, 一樣可以醒到
2019年6月12日前, 我地身邊何嘗唔係多港豬
一樣醒到

另一個原因香港本土可以做到既野已經做盡
第一次香港戰爭後, 所有人(除非你想做軍閥)都要撤離
依個就係民族發明既關口喇
租界嘅前提係中國仲有消費力同生產力,但張獻忠橫行好難有貨出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞