劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
呢次好睇本地土豪肯出聲未
其實佢講野係流流地,純粹係角度上唔係香港人諗開既idea, 令到好多人信佢
邊方面流
由14年到依家
你同我都知呢度既思想最起碼領先出面4年
人地16年9月就講到紅區黨鬥白區黨
你就仲係屋企打緊飛機
一定組織唔到,放心
劉仲敬佢唔熟香港人,對港人有太高期望。
現實會比預期發展得更差
一早知啦,新奇當有趣,哥倫布發現新大陸
佢係由大環境同條件出發
香港人幾唔掂都好

都只會跟大勢走
只係做果陣, 狼唔狼狽
14-15年個陣都仲諗緊香港仲有10年時間
現實情況比預期更差

由trump上檯美國人開始反檯開始,就知今日既事無得避免。 以邏輯分析落去,
大家明知一個兩制係騙局
明知中國未全面侵略香港係因為驚外資走念

明知呢幾年外資奶共仲奶得驚過香港人

明知美國佬都俾中國用生化戰同文宣戰搞到半死

明知trump出到聲阻止,華爾街同歐洲都照樣pump錢幫中國科企做融資,新經濟發展完全領先。

明知中國打生化戰殺左幾十萬人,歐美日澳都無能力反制中國,而且歐洲仲要奶到出晒水

明知中國已經唔駛靠香港做白手套,西藏同東突有板你睇咩下場

咁點解覺得中國唔會出兵侵略香港? not 100% option但起碼有50%
咁撚多年剩係見佢講過,唔見有人提起
明知中國已經唔駛靠香港做白手套

really?
當初反送中,7月時既初衷都係諗,香港再唔團結起黎幫歐美拉成均勢,大家遲早都俾人劏。不過本地土豪唔幫拖不特止仲落井下石,基本上香港既命運已經有定數。

現實係殘酷,無資本無技術既人,就算有幾大熱誠都好,係21世紀都好難有作為,今時唔同往日
你地上政府統計處望下呢3年,外資淨流入定淨流出,中資淨流入既數係多過外資幾多。
仲有華爾街pump大左幾多間納指上市既中科股,就睇到香港存在價值已經不大。起碼過十間都講緊千億美金市值。
你意思係華爾街同矽谷會無視侵反華大略

繼續去支那搵錢?

(純討論)
點都要嘗試去做
最終睇有咩野剩低, 成功跑出

劉生佢都講過民族發明
必定filter 走好多無決心無能力概人
最後剩低咩人必是人中龍鳳

放心啦
經歷過14-16年概人會知宜家咩事
身為一位老seafood
pattern 仲係跟住前人概走法
宜家新晉仲有舊人lead 住
環境條件亦比16年更好
唔使咁灰概
不過係時間縮短左咁解
同埋各位最好自私少少
留有用之軀
正因為佢唔係香港人慣用開概IDEA
先睇得通透

2019年前
邊有人香港人預計到6月12日之後概事
姨講過類似既說話

話自私的人對局勢睇得更清晰

人就係咁

平時再精明牽涉到政治總會被意識形態所迷惑
想知CHING點解覺得流

係預測不準確定資料流
本地土豪經左另類途徑幫左架啦
有機結合唔夠強無辦法
唔認為會有戰爭爆發,只有單方面屠殺
納指堆中概股等回港架啦
美國講明掃地出門

白手套都用盡
宜家支那自以為人仔真香概款叫人去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞