劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
其實呢個講法應該應用於諸夏理論,成則一方土豪,不成則小梁啓超。支持港獨只係希望香港以及英美秩序可以從華南干涉滇蜀,從而影響到揚子江流域,即姨既老家-四川。
佢都50幾啦,做唔到攞刀攞槍爭天下
絕對唔係,佢嘅諗法應該係利用香港帶動全中國各地皆反,地方實力派見到香港劇變,從而有逐鹿天下之心
你姨最偉大嘅地方在於肯認自己係遊士既遊士。幾百年來第一人。
我好似睇唔曬
但係香港作為一個城邦,必須依靠英美秩序,呢個先係姨既深意,你要記住共黨倒台,會有幾個方向而嚟既勢力,從東北嚟既俄羅斯,西北嚟既中亞伊斯蘭勢力,東南嚟既英美,同西南嚟既印度。呢股浪潮絕非香港一地可以帶動,就算由香港起頭,佢哋睇嘅都只係背後嘅有力秩序,更何況佢已經講咗好多次,香港影響力只及滇粵,最跨張都只是揚子江以南,若過揚子江以北,危險既只係香港。
我意思係,如果香港獨立能夠堅持一段時間足以令中共治下地方勢力起異心
其實訪談都夠使,學到嘅嘢夠你個人生活有餘,順帶一問,師兄你係點活用姨既心法落辦公室政治度,想知吓!
博奕理論,製造已成事實,要夠膽同人開價。
應該係香港獨立同中共瓦解要同時進行
你睇返佢新姜經歷其實都學到野

例如整死領導啲熱帶魚
17年開始已經係大洪水元年
啱啱想講
但元年同瓦解係有分別嘅
熱帶魚係邊集
居然唔知,雖然我睇哂佢d 訪談。

不過咁多篇可能唔記得太詳細了~
為滿足偉大理想,甘當列寧黨先鋒,毁滅自身
你上網search黃亞波
應該028?
倒洗衣粉落領導魚缸,毒死佢啲熱帶魚
因為要show比領導睇,我做起事上嚟都夠狠。唔使旨意食住我,有起事上嚟要我孭鑊。
所以我對香港由中殖一下子變成完全嘅獨立
係好有保留
最保險應該係先歸英再觀形勢謀後路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞