劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
只能夠話佢代表嘅都係一部分香港人既意見,不過呢啲係台灣人內部嘅口舌之爭,抽取對本方有利嘅話語,從來係現實政治中常嘅行為。不過有陣時我真係唔明,唔認同燒生嘅咪屌埋佢一份咪算囉,駛唔駛 即刻代表香港人誠惶誠恐咁同佢哋道歉。仲要連登主流都係屌鍾聖雄多。何來屌柒民進黨呢。
人純有人純嘅活法……
不過有貴人青眼幫助之餘 香港人政治水平認真要提高
老實講最深刻嘅係上年方仲賢幫時力打民進黨,最搞笑嘅係李倩怡當時係俾時力班人掃地出門,係最傍徨嘅陣係基進黨幫咗佢,但方仲賢當時寧願幫時力都唔幫基進,只能夠講睇唔透。
聽台灣fd講在台嘅大劣人為數唔多
凡係有中國背景嘅人都審查過
其實好少連登仔口中所謂嘅五毛
無最好嘅體制
只能招應一時
我係暗地裏係信傻人會有傻福嘅
只睇在港豬能唔能把握機會了
我覺得講得難聽啲35+已經代表港人嘅政治水平有幾低下,好彩有加速師幫手先有章得你鬆。
其實跪五眼都情有可原,但同台灣之間嘅關係純粹係利益交換,你幫我我幫返嚟咁解。
鬼佬大部份情況下 基本都想你好 畀錯意見都係真心膠多
其他兩個都想你仆直
幫返你咁解
ptt班友純粹係見高拜見低踩,仇恨理由包括喺台服打輸咗畀港仔同去香港旅行嗰陣時同佢講英文唔講國語,成班4%仔質素係咁。當然港人以前的確太串睇唔起人,但係都未輪到嗰班人做道德判官。都唔睇下自己係咩新鮮蘿蔔皮。
歧視鏈學
其實講真
從來都無對港豬政治能力有期許過
飯民?本土?講緊三四年前喎
嗰陣我係唔會對佢哋有過咩期許

今日做到咁 仼何多出嚟嘅一步 都對我個人嚟講係超額完成 現況幾乎叫係神蹟
當然主要係借到美中呢對奸夫淫婦破裂嘅東風 但係local助力發展成咁認真係重新刮目相看
我又唔會話太harsh lo
十年你哋都睇過
香港人政治水平 唔通本來就唔係呢個地步 咁上下?
我覺得冥冥中香港會有人庇佑
香港人唔積德嘅嘢無話太多
純有純嘅玩法 馬基雅維利有佢自身嘅玩法
不過唔好純太耐
運氣如果白白浪費 會用完
貴人(英美又好邊度都好)唔會睇得你幾耐
老實講呀雖然利益唔係跪返嚟,但係暫時睇英國人除咗人道理由幫香港人之外,實際換唔到咩嘢利益返嚟。除非香港人可以作為大英係遠東嘅金融橋頭堡,比星加坡仲要星加坡。如果唔係人道法理理由之外,我睇唔到有啲乜嘢因素可以促使英國人做呢個決定。
老實講香港人而家嘅政治素養,叫佢哋 走法律玩程序,我驚畀人排港到似。最多五六十萬,你真係高估本地中產嘅政治觸覺。 但係我而家最擔心嘅淨係呢五六十萬,都有可能似班大陸人咁玩爛成個制度,從此截龍畀人掃地出門都似。
同大陸人一撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞