劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
學英雄本色開堅記車房
今次選舉
令我失望嘅有兩點
一個係自乾五式"fact check"舐白左嘅香港左膠 如梁啟智 立場 眾志班人
好核突 非常之核突
另一個可以話係你阿姨
啲post一個比一個難睇
完全無質素
逼到Roger日日夜夜屌柒佢
姨又攞另一個死忠開刀係遲早嘅事
無睇開,阿姨有咩points
其實我唔係好明點解個roger要屌阿姨,阿姨對美國選舉嘅態度一向都係上等人內部事務外邦人不宜指指點點。方塊字世界已經有好多撐trump嘅觀點,所以阿姨選前先比較多提Biden勝岀嘅可能。

屌阿姨其實好小事,但個Roger而家仲對美國人同民主黨口岀惡言。得罪講句,同中國嘅費拉右派只有一線之差
你唔明白
Roger係台灣人
無可能隔岸觀火 坐看滅國之災死自己國民
屌民主黨係應有之義
阿姨可以支持先歐後亞 因為佢吹水唔使本
Roger無可能支持
我諗你搞咗你姨從來先係無產者以小博大
*搞錯
我知劉仲敬係遊士,所以我先話屌佢係小事。

但個roger要明白所有野最後都係要靠自己。我自己都想Trump當選,但無論最後邊個當選香港人/台灣人先係決定香港/台灣命運嗰個,而唔係美國。

Trump個政策一向都係撤回歐亞大陸嘅美軍,就算佢最後連任,佢都只會傾向賣武器比台灣,如非必要都唔會岀美軍。剿匪都係要台灣人自己做。

Biden上台,最多只會重啟和平演變策略,對習近平黎講其實都唔係好事。所以民主黨上台唔等於台灣滅國,共和黨上台都唔等於台灣自動建國,關鍵都係睇自己
剿匪還剿匪
上國仼何一啲幫忙同關心 都可以喺下游掀起舉足輕足嘅局勢變化
對習近平想唔係好事呢句係得阿姨先夠厚面皮講
係人都知先歐後亞使到壓力驟失、中共彈冠相慶
呀姨打橫打直都舐嘅嘢就唔使同佢recite了
佢有一萬種方法同結果背書
拜登對台灣唔好,但對大蜀民國好,所以佢想拜登當選
講起先歐後亞

普京傳病重單嘢係咪美英比佢嘅黃金降落傘呢
你姨要搞大蜀民國冇戰爭點會有機會,但係roger係台灣人,係佢立場梗係唔想台海咁快爆發戰爭,只能夠講係身份利益不一致所造成既衝突。不過我見roger日屌夜屌拜登同民主黨都分身乏術。唔見佢有屌姨。
咁歐洲人甚至阿拉伯人高等過東亞人係劉仲敬學說既中心

佢果套學說叫內亞論
所以佢想呢個時候證明自己低賤其實無問題
roger覺得唔好搞到佢就ok了
我係roger都唔可能出任何一條支持呢種政策嘅tweet倒自己米
台灣人當然緊要過呀姨神婆上身

另外內亞論佢只係讀過 仲要夾帶私貨
有排未到佢專利 相關研究已經好多了
啱啱睇到,其實就呢個問題roger佢過慮啦,首先拜登係眾勢力推選出來嘅,本身意味着佢並冇強大既基本盤,佢上台必然以妥協為主,佢要順利執政必然要拉攏以民主黨建制派同共和黨建制派方可成事。如果唔係佢好大機會未做夠一半任期就比哈里斯逼宮。而且侵都係小白兔,以佢既性格一定會搜集民主黨啲黑材料先走,大不了攬炒。新媒體嘅意思可能就侵會擔當一個類似拉什林博咁既角色,同時又係黨內大老。總而言之,光榮咁輸可能對侵嚟講更好,避免咗做川伯倫之餘係共和黨都叫有號召力而唔係比人當失敗者咁清算。
其實你姨嗰套同喬治凱南好似。
其實無乜可能光榮咁輸
侵已經開始咗好多第一個 特別係出術做低同twitter一路出一路封
做KOL可能性係接近0

https://twitter.com/McAdooGordon/status/1324886628859588611?s=19
19才子都講過其實季羨林已經隱隱約約有內亞論既講法

西方學術界當然更早有依個講法
roger可能覺得你姨為咗巴蜀撐拜登,撐到自己食相好難睇,咁又難怪佢嘅,今次手段咁肉酸,班啟智左膠嘴臉又難睇。不過今次上帝又提醒咗大家一次人類政治去到成熟階段就從來都唔係乾淨呢一點,選舉政治同理。
仲有harris唔係一定必定掌權
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞