劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
btw 你依個亦係我主張香港人移民既原因

香港從來都唔屬於香港民族
香港民族要白手興家咁建立自己既財政、軍隊
2019之敗其實都係依個原因
香港民族既小費拉連香港GDP一成都控制唔到
我唔求香港人可以有行動力做到咩大事carry領功
只求唔好站錯邊,可以比英美carry已經心滿意足

除非有「李家」或者軍管
睇怕香港白華既命運將會淪落到同上海人一樣
幾十年階級積分就此輸清
希望香港民族下場比佢地好一啲
白華咩紗廠老板嗰d賺夠人民幣上岸啦
輸清嘅係游水過嚟生出嚟嘅第二代豐衣足食連登仔 階級積分從頭開始計起
香港既情況同愛沙尼亞韓國嗰類好似,都係本土情況太差,一定要海外輸入先有機。所以海外流亡社區同團體好有必要,最好有臨時政府同議會,不過冇都唔緊要,反正組得到都唔會係咩好嘢,如果到時揸旗仲係劉國父同佢班城寨黨羽嘅話,咁不如唔好組。
罷條鐵咩,香港人嘅本質根本係黎生,佢可以話係香港精神嘅代表人物。
咁呢層可以放心,香港人咁犬儒,從來都係風往哪邊吹,樹往哪邊倒嘅典範人物。太上皇嚟拯救眾生,佢地一定跪低接旨。
香港人本事了 唔領情情況多了
事實上華人一直對大英殖民唔領情
i mean香港華人

今日港豬咁富貴就更加覺得自己平起平坐
港豬典型無產階級只會對太上皇反咬一啖
唔會感恩戴德積極幫忙 反之仲會嫌三嫌四不合心意
得面對支那先會收聲
前果陣先指點美國大選
依家又指點以巴
到時分分鐘加入埋BLM大聯盟
畏威而不懷德
exact7ly
錢多左,以為自己真係紐倫港
世界頂尖名城
以為啊叻精神可以食遍天下
以前一直華人六十年代好八十年代好喺香港都意識上好抽離
唔覺自己同英國鬼佬/英國統治(真正香港人、非費拉統治者)有咩拉棱
前民族狀態
可惜果時共產黨已經早有預謀
滲透入香港,建立組織,控制上層白華
根本唔知係同呼吸、共命運
大樹既倒 皮不存毛將焉附

今時今日班費拉黎生仲將英國人係客
英國人會所要充公
認真好笑 唔覺得香港廣東話人會知所進退
香港人同呼吸、共命運一直係英國人代表嘅國際秩序
而唔係芝牛同咖啡室文青、班左膠游離人知道份子所以為(而卒之自取其辱)嘅台灣人

仲有班離譜到跟住想stand with hamas
自取其辱到極點
目前connect過嘅對象台灣綠營唔計,有:泰國反君主市民階級、BLM、蘇格蘭獨立運動、緬甸民主派(非地方主義而係類似民國vs中共嘅合法政府宣稱)、巴勒斯坦恐怖組織

一有太上皇嘅小清新背書 左膠遊離人知道份子就想代表香港人亂嚟 成就佢哋解構世界嘅隱秘欲望

當中根本得奶茶聯盟有少少用誤打誤着之外
其他除咗「碰瓷」就係「碰瓷」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞