劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
搏到發達,搏唔到冇命。我都係投奔海外香港人社區算。如果揀留,就可能做走私。
佢哋最後可能會因為共黨養唔起佢,而選擇割據一方,自立為王
同意
再走返啲北妹同人體器官走囉

架船空載曬錢
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1295469704220495873
給他們提供武器

https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1295679753538678784
為什麼不依據《緊急法》取締?《緊急法》是大英帝國專門為國民黨和共產黨制定的,用於任何其他目的,都是不合法的。

https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1295682862528761856
多給體育隊撥款
劉生講過你唔畀支那人話係法西斯/恐怖份子就係你失敗
飯民同前中箭系嘅人最應該行呢條線

岔開少少話題,佢嗰篇支那製造1025真係好鬼絕核
https://medium.com/@LiuZhongjing/%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E8%A3%BD%E9%80%A01025-dde66c7c83
如果走唔到
走返轉頭返廣州仲好

如果香港真係變廢墟概
有咁廢得咁廢就好
但係南粵敘利亞化既話,到時又要走過
所以揀留既話不如入走私集團,至少有個依靠。唔想冒險既話就移居五眼,去到由低做起,諗住試吓投身it護理行業。叫做有個技能。其實耕田都得。總之生活到就得。不過個人好清楚機會窗口只有兩年左右。已經係比較好嘅情況。
X2
香港人好快會喺大陸比人批鬥歧視吧
阿姨話共產黨只係鬧你民粹,咁你只係一個失敗的反革命,鬧你法西斯先係成功的反革命
唔理你就連反革命都唔係
佢仲話只要你對費拉夠狠

佢哋就會讚美你
你打費拉一巴而且「上司領導吹你唔漲」
肯定會
今後幾年

生存也是個大難題
冇錯,想安穩既就著草去五眼,留底既話得走私做,三年零八個月即將重臨。兩年內要做好決定。
點樣選擇

可能只有交由上帝決定😂
陳醫師訪談劉仲敬第101集論黎智英被捕
TLDR: 黎智英被捕,代表白區黨嘅群眾工作同組織工作完全失敗,罪該萬死。因為按照共產黨往蹟,黎智英應該要人間蒸發,然後由革命群眾瓜分佢財產。政治打壓一係唔做,一做就要斬草除根,而家唔湯唔水,顯示岀中國共產黨嘅退化。

攬炒已經不可逆轉,香港經濟會崩潰,香港人冇辦法按步就班咁培養一個民進黨岀黎,但中國建立紅色香港嘅希望亦同時幻滅。(我個人認為呢個就係西方唔插手嘅香港結局。其實唔差,因為香港成功拉中國做墊屍底,算係贖當年養大中國嘅罪。當然如果西方願意幫香港就係額外獎賞,香港人應該感激)

香港象徵中國自晚清以黎百幾年嘅西方秩序輸入工程結束。之後中國死幾多億人,唔係世界文明史嘅一部分。

----

黎智英被捕一事,係上下半身不協調嘅表現,發岀指示嘅係改革開放幹部,但做野嘅係師承英國嘅香港公務員。

按照共產國際傳統,肥佬黎一係人間蒸發,一係政府嚴正根據法律審查,然後有革命群眾岀於義憤打死肥佬黎。兩者都需要基層幹部工作同群眾工作做得好先可以實行,而家香港係兩樣都冇。

原因就要返返去#1496講嘅中國政府並冇提供任何實則支援,只有空洞嘅意識形態。所以毫無政治能力嘅香港公務員只可以按照過往行事方式處理。

如果群眾工作做得好,中國政府會比立法會選舉進行,然後親中派大勝。但而家白區黨好明顯辦事不力。

政治打壓一係唔做,一做就要斬草除根,而家呢一種軟弱嘅專制係最蠢嘅做法。香港將會喺逐次升級嘅鬥爭軍閥化。

按照毛澤東思想,最佳解決方法係利用中國大量流氓無產者搶掠香港。但共產黨已經退化,共產黨員已經唔再係朱元璋,而係明末福王。佢地冇辦法運用流氓無產者,只會比人食返轉頭。

攬炒已經不可逆轉,香港經濟會崩潰,香港人冇辦法按步就班咁培養一個民進黨岀黎,但中國建立紅色香港嘅希望亦同時幻滅。

習近平完全冇準備全面改造香港,佢而家嘅戰略係綁架中國所有派系,只要佢對西方強硬,所有中國人都只可以跟住佢復興中華民族。

香港象徵中國自晚清以黎百幾年嘅西方秩序輸入工程結束。之後中國死幾多億人,唔係世界文明史嘅一部分。
有一兩段重覆咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞