劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
讀起日本同費拉性,我都估唔到左派既手塚治蟲會寫到咁右既對白
https://www.2nunu.com/look-%E4%BF%AE%E9%A6%AC%E5%8A%9B%E5%82%B3%E5%A5%87-30998-393677-14.html

英國佬一早知
祖父學
BLM算唔算係自發秩序
Proud Boys呢
清君側就係
清唔到君側 右派扺畀左派出嚟掛路燈
香港都一樣
香港邊班算係右派?
同大一統比
相對右

當然人嘅政治取態唔止一個spectrum
而家移民緊果班。 bob叔之流
移民果班真係覺得自己將來唔會俾排華
覺得香港人同中國人有分別,人地排華唔關佢事咁
先唔講你地膚色
齋講你地d行為,其實香港人仆街程度係冇大陸人咁犀利,但係外國人眼中一樣覺得你係仆街
再講,你地點確保自己將來唔會成為匪諜
當年移民果班宜家8-9成都係匪諜,你地將來都會
公海啲人成日話外國會分到支那人同香港人

上次個日裔音樂家都喺紐約比人打鑊金啦
分到唔分係一種可能
火遮眼費事分又係一種可能
冇能力分又係一種可能
冇機會分又係一種可能
分到果班唔會打你,但打得你果班同分到果班係兩班人黎
再講,香港人去到海外將d仆街嘢帶埋去
實係排華過程俾人報復返轉頭
海外香港人同台灣人應該帶頭排華

為求自保一定要用最簡單粗爆嘅方式同中國人切割
美國定性中共種族滅絕係咪排華
頂多算排中共
想殺又不敢動手才會抑鬱,多殺幾個commie就好了。
石油危機影響都好大
美軍撤出之後其實南越仲堅持左三年
絕對長過蔣介石
當年南越既特種部隊,別動軍,傘兵,海軍陸戰隊同裝甲部隊都叫打得吓
其中別動軍好多都係所謂既蠻族,唔係編戶齊民既越南費拉

講起MDC同蔣光頭,我見果面班深藍成日話國共內戰美國幫毛澤東國民黨先輸
一九年之前唔敢講,但係一九之後都算立咗少少投名狀,至少政府/建制上唔會直接遣返,再差都應該有得住隔離營。不過最低限度出到街仍然會有畀人扑頭/打劫嘅風險
可能會激化埋美華 日韓嘅民族認同
老蔣自己作死撩蘇聯打
美國一早傾好左滿州歸入蘇聯勢力範圍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞