劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
木琴投匪有咩真憑實據 畀小弟我開下眼界都好我以為得姨欽點同佢本人自嘲
其實姨自己都話

佢嘅理論如果有用的話我哋咪攞去用

我哋嘅著眼點始終係香港民族

佢睇重嘅係大蜀民國
碩帝既今天就係牛爺爺木琴老師嘅明天,木琴老師嘅明天就係廣大費拉右華人嘅後天。
大家厚道 唔同你姨呢種費拉支那豬無自知自明一般見識姐
我又唔見有人走去指住屈劉仲敬係匪諜咁鬼無聊
不過有人話你姨如果終歸殺唔到200個commie好似佢話齋咁講
咁就連爛鞋都不如
大家都觀察緊
你姨嘅欽點係咪真呢點真係信則有不信則無,反正我向來當你姨嘅說話係預言。只不過佢分析出嚟嘅人物走勢同未來傾向好多時都有七八成嘅準確度。所以先顯得可信。
咁就類似高科技為咗制止殺人犯 喺生仔之前將佢墮胎嘅未來電影咁無趣甚麼都被你知道得一乾二淨了
我始終相信世界係混沌嘅dynamics 充滿不可預測
堅持正道係唔容易
並冇乜嘢真正嘅先知
只有凡人對神明不可知嘅謙卑同敬畏
有資格嘲笑劉仲敬嘅恐怕只得亂世軍閥
一個手無縛雞之力嘅中年男人可以創造諸夏概念,甚至令九獨旗係香港示威中飄揚
你有咩資格笑佢?
你連同我隻抽都唔敢
你笑佢?
日後亂世軍閥當中有一個用阿姨嘅理論黎對外宣揚自己建國嘅合法性
就代表阿姨成功
哪怕果個軍閥最終兵敗如山倒,基業一朝去,阿姨同該軍閥一樣會青史留名?
你呢?你算老幾吖?你做到d乜嘢吖?上等人?
咁出黎隻抽咯,你又唔敢,你講條春咩?
你衣d廢人,當然可以張口就邊個邊個唔得,邊個邊個唔掂,但你親身見到當事人嘅時候咪又係鳩縮,點解吖,因為你冇膽吖,你夠膽嘅咪應戰咯
唔好話我用拳腳功夫打你唔公平啦
你用架撐,我又用架撐,大家約好個時間地點,出黎打返場唔見血唔收手,咁你敢唔敢先
唔好話你睇唔睇得起衣d行為
就問你一句,你敢唔敢先
你敢嘅,我冇嘢好講,我地就算立場唔同,我都佩服你有勇氣,做嘢夠辣
狗可以聯合港共set一條辱驚罪
你?就不了
哦,原來你怕辱警罪,但又有脾氣wo
就以為唔出黎唔應戰好安全,一味網上鬥屌就可以發洩脾氣吖?
我唔entertain你 你咬我食?
我其實上連登咁耐無blk過任何一個人
但睇怕我以後只能bypass你呢種troll
情形就好似啲核突佬求愛未遂咁
今次希望係最後一次我覆你
因為覆你都嘥我寶貴嘅時間做第二d有用嘅嘢
屌,你衣d廢材得把死人口,撩你出黎隻抽又唔敢
你講經咩
廢物,又話自己上等人
宜家我衣個下等人撩你隻抽吖
你唔敢,咪冇晒face,點服眾吖
https://www.youtube.com/watch?v=--x5QTvMpw4

因此,最近二十年的所謂黃金時代其實是一個預支性的時代,是一個吃老本、預支未來、吃子孫飯的可怕時代。
即係日本既七八十年代咁,不過依家既蚑那絕對及唔上當年既日本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞