劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike

食埋佢哋個生態位同資源

而家已經唔係黃藍之爭

係中港之爭
陣味有排除架啦
燒山劉細良呢班始終生長係港英時代
自然習慣左果一套手法思維去諗野
要佢地update 下睇怕都幾難
水炮良呢啲都算尻數罷啦

注定消亡
呢點要睇海外遊說組織做成點
當唔當香港人係支那人黎睇
外國係睇你肯唔肯打返支那人,多於偷雞走後門之類概行為

所以海外流亡手足唔係無野可做
有d野你明知該組織係匪諜,但當地政府又唔方便出手時
呢個時候就到佢地登場
直白d講,裝修呢味野應該全球發大黎做
順手騎劫埋blm
要班支那人小粉紅係外國人人喊打

香港人有點比任何人優勝:香港人處於西方社會概主流,亦處於華共文明概主流,呢種經驗會令香港人有雙金睛火眼去辦識誰是匪諜
關鍵點係香港民族生唔生得出一套中國政策
海外遊說團體最高目的就係做另一個布列熱津基
我覺得海外港台人士為求自保

其實係要帶頭排華

用激烈嘅手段去同佢哋切割

不過就算連登公海都好多人接受不了呢
所以裝修應該國際化
輸出海外
要融入先要排華
到中共嚴重滲透掌控一切到時香港人移民都死

透過 HKG 分享一則貼文:紐 約 有 黑 警 被 揭 發 為 中 國 特 工
https://forum.hkgolden.com/thread/7303940/page/1

#不排華行嗎?
條友又被人迫害過(自稱)
又去埋當兵
咁都要做匪諜
真正德匹下
融入同排支冇衝突,何況排支都係一個方法。
大家要小心網絡安全,尤其是被咬過嘅手足,電話可能已經被入侵。港共可以用stingray大規模監控某個大範圍所有電話偷取IMSI(夠識別所有人),甚至截取通訊好多手足就係唔注重私隱同網絡安全被咬好大機會包括被綁架12人; 記得追蹤基爾巴: https://lihkg.com/profile/96327
請簽署制裁綁架12人嘅支那官員:
https://petitions.whitehouse.gov/petition/sanction-chinese-officials-culpable-wrongfully-detaining-12-hong-kong-citizens-and-denying-their-right-counsel
[實用文] 教您點先可以保障私隱、網絡安全 (簡易版)
https://lihkg.com/thread/2194107
樓主可唔可以pin?唔該晒
崇禎裁撤驛卒
天下百姓無不懷念我大西
兩腳羊
蒙古突騎
最近睇返冷戰同二戰歷史
再對比現在

台海似當年概東歐,柏林圍牆
印度到新疆果邊似阿富汗戰爭
南海局面似冷戰概巴爾幹半島

阿婕呢排有無講過南海局勢
今日睇完電影鋼鐵雨2:核戰危機

大家應該入場睇
睇完好明點解阿姨話南韓好大機會倒向中國
同巴基斯坦、土耳其成為軸心國

事實證明南韓人係支那種
民間情緒仇美反日
一日到黑想呑併北韓
唔甘心做美日韓安保同盟入面嘅小國
倒向中國 利用中國 係遲早嘅事

真係唔抵美國佬死咁多人救南韓
明明南韓唔救根本對東亞戰略無大影響
佢哋好應該畀中俄統治
倒向支那更加永不翻身
如果南韓投支
北泡歸美就好笑
今日個太君國防咁撚弱 班官僚無晒野心 上下少子化又娛樂化
咁都可以抹黑成皇道派復生
真係笑撚死人
明明太君沒落都似
坦白講國力上升期 東亞只有支那同南韓
除咗最近嘅訪談105集,第52集都有講韓國嘅民族主義
韓國嘅問題係,佢嘅繁榮建基於美日,但佢嘅民族主義係靠反美反日壯大,所以未來南韓係有可能倒向大陸體系。如果南韓倒向中國,中國將會得到佢最渴望嘅二手美國資源技術,呢個時候中國會真正成為國際世界嘅強敵。

但同歷代皇朝一樣,中國只可以形式上統治實際上比佢強嘅南韓。最後點都會步唐室無法控制藩鎮嘅後塵
好似冇,近排主要講大陸體系同清國遺留落嚟嘅政治版圖對後世影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞