劉仲敬對香港評論整合

5001 回覆
480 Like 38 Dislike
一定係有錢/有技能班中產走
本土基層留底
林中路篇文有略略提過
同美國交換Antifa等佢地來感受下社會主義鐵拳
留名詳睇
蜀國同諸夏運動係最邊緣嘅嘢 只係佢對自己理論嘅親身實踐 而且無聽聞過佢係覺得會成功
只係提出:睇在你哋班仆街好快會畀穆斯林打到去黃海邊 世世代代割包皮戒豬肉死十億人嘅份上 勉為其難提出條或者可以抗衡結局嘅escape route 唔包成功 但佢始終係覺得改變唔到嘅機會大啲
但呢個係佢理論最唔重要嘅嘢
師兄勿太認真看待 有時間多啲睇下佢其他(大蜀國外)觀點 獲益匪淺
佢嘅名聲亦唔係活動家 佢套理論好多人睇
嚴格嚟講
姨嘅世界入面唔係武士(蠻族、貴族、紳士等等等秩序生產者)
就係費拉/小農
所以咁分法無太大意思

問題在只係香港人見識太少 又有兩個臭錢出埠
導致意識唔到自己係下等人 以為錢都係自己賺嘅勞動成果
搞到好似自己無所不能 出少少力就可以成就大事 買股票炒樓發大達等等都係莫名其妙
出到國 同英國美國日本差距好接近 或者承認只係收入/最低工資差少少 因為本身香港乜都有 very affluent
香港人弊 唔係弊在地位不利
甚至唔係在下等人
而且根本無人睇到呢一點

直至車毀人亡
佢提出諸夏係希望日後起事的軍閥

有一個可以用嘅意識形態
認唔清自己喺歧視鏈嘅位置
邊有可能成功㗎
10幾年前果時陳佐洱話李柱銘老竇係漢奸,李柱銘就話周恩來一話想叫李柱銘老竇返蚑那

竟然直線屌飯民攪分化,阿姨都要被飯登仔屌了

https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1269628460349173774?s=19
臭坑出臭草
10幾年前果時陳佐洱話李柱銘老竇係漢奸,李柱銘就話周恩來一想叫李柱銘老竇返蚑那
大中華膠都係一個德性

德匹下啊德匹下
係建構秩序方面,港人可謂一啲貢獻都冇,等同腰纏萬貫嘅難民。先輩作為難民而嚟,後代亦要以難民身份而去。真係世代循環。祖父學的範例。
其實香港同我哋本身已經顛倒歧視鏈嘅存在。沒有大英開恩又點會有我哋。
難民沒有根
牛爺爺自稱基督徒,炸博士認為自己上海人
話時話,劉仲敬口中既炸饅頭係指
好快就會外判比勝和同冧巴負責
查看 zmt (@zmt0516):https://twitter.com/zmt0516?s=09
KGB瓦房店化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞