沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
但係人地solomon都有講要有兩手準備
點解唔可以行多步做定兩手準備呢?
而且跟本可以預期就算美國將2020雙普選放埋入貿易協議都好
支那都一樣係鳩拖同嘗試用利益去另美國鬆小小手都有排拉鋸
呢段空窗期無理由比班走狗輕輕鬆鬆輸血上支那
糾正一點:
其實泛民唔係一個黨,係指 泛民主派
係一個派別的統稱,當中有 民主黨(應該就係你所講的大黨,但其實收緊皮)、公民黨 、民協、工黨、街工、公專聯、新同盟、人民力量、社民連
ETC。

請問點樣係佢地呼籲佢啲支持者係一年抗爭後要力爭功能組別而我地唔理佢?
呢句意思係??LOGIC 又好有問題:
1. 先講爭取功能組別議席 就等於唔想取消 功能組別?
2. 佢地呼籲有人跟你又要理佢,大台咩? 唔好成日你地反對,就搬泛民出黎做大台,你地支持個陣又唔見你地視佢地做大台? 依家泛民版大台WO。
但利申: 今次運動就係無大台先成功,唔同意有大台出現。
3.又然後你夠膽死反問如果有所謂本土派同獨派去選功能組別 ? 問題係?
去除你的教條主義,政治騎士道精神啦
4.跟據沈生所言,2020年9月選戰同2022 特首選戰 加埋一齊就係香港人終極END GAME 啦,機會只得一次
首先我唔認為支持體制外抗爭既人會因為做多個支線任務就會另佢地唔再岀來
其次好現實咁講只能夠付岀較小或對制度仲有希望既人就算唔試體制內抗爭佢都唔會一下子就變勇武同你衝上前打都只係會企左係度
點解唔比佢地去試等佢地死心呢?
如果鍾意見到手足 被代表 被出賣 請繼續投泛民

保護手足 投白票及阻止立法會選舉舉行

香港人爭取訴求三種可能方法 美國罷工勇武
三個方法都與立法會無關 即是要表達民意 都係白票
立法會是政府決定你贏輸的遊戲 所以唔存在贏的可能
如果美國唔存在,爭取本身就難好多,罷工勇武是唯一可能性

舉美國旗被排擠 中大被泛民代表 勇武被要求退埸 醫護被前學聯人士代表

當你罷工勇武每次被代表 手足好難玩
所以要批評要分化 有監察自然唔會被代表
得啦分化撚
根本唔存在咪第二次機會
今次中國幾廿年來最弱 今次機會冇咗 唔會再有下次
冇得比機會嫁啦
何況手足死唔係為等待班弱智嘅

如果鍾意見到手足 被代表 被出賣 請繼續投泛民

保護手足 投白票及阻止立法會選舉舉行

香港人爭取訴求三種可能方法 美國罷工勇武
三個方法都與立法會無關 即是要表達民意 都係白票
立法會是政府決定你贏輸的遊戲 所以唔存在贏的可能
如果美國唔存在,爭取本身就難好多,罷工勇武是唯一可能性

舉美國旗被排擠 中大被泛民代表 勇武被要求退埸 醫護被前學聯人士代表

當你罷工勇武每次被代表 手足好難玩
所以要批評要分化 有監察自然唔會被代表
成日copy and paste 五毛
dont need a second argument
善用起底功能
Our democratic party screw us over again and again but no one hold them accountable, thats the only reason why they kept screwing us
熱狗健吾開post屌沈旭暉未?
共產黨跟規矩,我地直接win
共產黨唔跟規矩玩,中共攬炒整爛香港白手套,國際有機會有藉口插手幫我地

2樣都有利
Got it! General Sham!
永續基本法係熱狗提出嚟黃膠唔會計數
佢太樂觀啦,龍門喺共匪度,一日冇民意授權,就算有「黃絲」特首,去到最後都好難唔成為共匪傀儡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞