沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
啱呀,咁投白票即係你乜都食啦?咁屌來做乜?
你講到咁白啲黃絲點駁
你有你爬 唔好阻人爬

投完 成功 起碼 加大港獨機會由0.1% 至 0.3%
On99

你武裝起義? 係就殺條黑警嚟睇吓先
天真到
因為議員本身就係體制內嘅一員
所以要盡力玩好體制內戰線
體制內外都要抗爭 先會最大贏面
你搞到山崩一定第一時間做底你先
乜撚呀?咩乜都食呀
依家有普選咩?陳浩天梁天琦有得選?
冇呀,所以杯葛選舉,得未
即係你講曬啦,同中共有乜分別
呢種咪北愛模式
搞左80年
仲要有軍火先得
係人都知冇話爆唔爆,佢本來就係世界仔,D特首去哂佢婚禮tim 。係上年食左藥咁企到咁硬,唔知做乜。
咁現代嘅"革命"就係咁㗎啦
比你委內瑞拉咁全民勇武 + 罷工 + 國際撐都贏唔到啦
你有有你投票,唔好阻人攬炒
啱呀,咁建制上左,然後佢名正言順用資源買票,唔關你事?你無投所以唔使食?嘩,真係重大發現。
咁你解釋燒票站點落實到攬炒
知道,但就唔見香港有黃嘅讃忠誠勇毅

我主要係想講佢話過制度內失敗
到時有心人(金主)先會支持其他方式

除非本土派有能力搵到
有財有勢有人脈喺背後支持
否則以佢所知,要試咗制度內先
多9餘啦,你有心
駛9槍,
駛9屠龍小隊咩
不如接受現實根本係自己唔想做
務實啲行吓劉細良路線好過啦
埋黎睇呀,泛民打手惡過共產黨

真係好撚驚

又咪又想好似14年咁篤勇武魁,影大頭幫黑警捉人?
原來mk教授 得罪過 CY梁振英

疑被土共抹黑

沈旭暉曾於《明報》撰文披露,一直否認是地下共產黨員的梁振英,於1980年代初原來是經由前特首董建華的特別顧問葉國華引薦加入基本法諮詢委員會,揭破了梁振英過去四處宣揚是獲已故政協副主席安子介賞識的謊言。[32]

其後沈旭暉於2012年行政長官選舉前夕,撰文表示因上述文章刊出後,收到恐嚇電郵,警告他不要再造謠,另又有神秘網民在網上發動大規模的抹黑攻勢,維基百科及香港網絡大典的沈旭暉黑材料,也可能因此而被有組織編寫。[33][34]

~Wikipedia
宜家個問題係唔信任泛民
分別就係中共你係無爬山嘅權利,你咁都睇唔出
阻止建制b隊用不公不義嘅選舉做大台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞