沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
所以共產黨無講錯囉,我地就係奪權我地就係搞港獨。因為跟返基本法,如果只改831框架,其實你選咗出嚟都可以拒絕任命,立法會有普選,然後你成功impeachment777, 你呢個file放到去習近平枱面佢都可以唔show你架喎。係共產黨眼中,如果佢控制唔到特首人選等於失去香港既「全面管治權」等同港獨。而如果你追求真正既民主,係會想有權力制約,姐係將三權分立互相制約,確立香港法庭對基本法既最終解釋權力,改下改下你可能連基本法第一條都想閂埋佢,咁樣唔係港獨係乜野?

依家就係獨派既人都覺得有真普選係一個折衷方案,城邦既人覺得推動城邦都你要靠真普選,仲有大部份人都覺得真普選係你承諾咗要俾我地既,所以五大訴求先有真普選姐

但係好多人都仲覺得自己唔係架唔係搞港獨架,拎住王立強案話嗌港獨既都係鬼嚟架,我地要五大訴求架咋
最後咩事都係FF美國大神幫
攬炒太勁
影響到收成期
好快會更多上咗年紀嘅人出聲
話今次會贏

但係未有人解釋過 G PHONE 區選俾人DQ 點睇
亦無人解釋到上次眾志成城 點解選唔到薯片叔叔
然後連登仔繼續濕哂
明明自己連票都無
如果美國唔存在,爭取本身就難好多,罷工勇武是唯一可能性
乜都比你選贏晒又點
根據基本法第45條 行政長官由中央任命
支那係會依法辦事 拒絕任命
拿呢d就真係法治 無搬龍門
Exact7ly
don’t know probably last year
Friend話連登剩返啲戇鳩仔,同人講道理都嘥氣,更加唔好睇
如果美國唔存在,爭取本身就難好多,罷工勇武是唯一可能性
貿易戰咪讓,跪住黎簽添
中共要讓步我點知啊 前蘇聯倒台之前嗰日都冇人知㗎啦
is he brain dead? been telling him that for the last 10 mins
咁plan A要點做?有無計劃?
咁你覺得應該點做?有無其他idea?
如果唔攻功能組別,有咩方法可以做?
唔好選,七十席送晒俾共產黨,好似北韓咁控制晒晒作反啦
btw北韓革命推翻金仔幾多年???
香港人爭取訴求三種可能方法 美國 罷工 勇武
三個方法都與立法會無關 即是要表達民意 都係白票 阻止立法會選舉舉行
上次要罷工就被前學聯人screw over 所以要小心
總而言之,在泛黃與淺藍人士廣泛具代表性的政治協商底下,透過工會集團專政,香港成功實現《基本法》對港人民主自由的保障。反對派成功執政,美國《香港人權與民主法》便無權干涉和置喙,接下來的管治失敗亦將與中共無尤。泛黃特首將接管警隊,可以鎮壓日後發生的反專制暴力示威。泛黃政府呼籲市民,請以和平、理性、務實、開放、包容的態度,與政府重啟對話。
中共一句干擾國家內政,完全睇唔到美國幫香港普選既可能性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞