沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
你要國際報就要充分證據
真普選一樣要中共任命
本地都冇上新聞啦,只係流傳網絡
連登大把五毛情緒道德勒索
又話投票盲唔會上街 事實就係區會贏左元旦遊行都接近100萬或更多
connect李嘉誠同美國條line
定自己打就香港人自己決定la
運動都轉型啦
yes
所以要見報就要查
721 811 831 101 1111 1112 1114 1116 1118
瞓醒未
香港係要真雙普選
吹風選功能組別既都係暗共
各自爬山
票照投
仗照打
1,今時今日我唔認為我地有本錢分化
2,反送中落力係因為二百萬人上街 天時地力服從民意,你 spin 落去投建制白票係唔公道

本土要用香港前途去騎挾主流民意
一係就初選

My way or high way
係日本侵華時時既共產黨
過多幾年你就記唔曬啦
香港人首先要明有d人擺到明係代理人
出來係代表某D勢力
點解呢?
我覺得可以試,不過個目標唔係議會,反而係班對議會仍然有幻想既淺黃(離開連登呢個回音壁會發現仲有好多呢D人)同埋美帝既動作(好多人開始懷疑人權法係張廢紙)
如果真係成功全體議席過半,支那一定會好似97咁樣強行解散立法會。咁樣就可以俾班淺黃放棄對議會既幻想,(可能你地會問梁游,長毛個陣夠DQ啦,佢地而家咪一樣對議會有幻想,咁係因為個陣DQ係少數,班淺黃仲FF緊 '有險可守')呢個時候亦都可以睇下美帝既動作究竟係唔係真係幫香港實現雙普選。如果支那做到咁都淨係出1,2句聲既話,不如疊埋心水靠自己搞抗爭算。
睇左
我幾認同光復香港唔會係近年內可以做到既野
天琦種落黎革命既種子, 都要到幾年後既今日先發芽
依家發現到新戰線即刻開始做, 我覺得無咩問題
唔應該拘黎於可唔可以今屆立法會即刻見到成效上

另外, 想睇下"條撚樣同埋成班左膠一路吹風煞停勇武"有無source, 想知多少少佢對勇武既取態
點解咁多人講到solomon 完全身在香港爭取緊民主既示威者咁

美國係會幫香港,因為要保存自己既利益。 而如果有個假民主或者半自治令香港隱定返,美國係好樂意。 香港如果要變革做有真正自治,就一定會有個動盪期,動盪過後香港會變得好。 但呢段動盪期會為美國帶黎不穩定因素,所以如果大家乖乖選完,相信咗香港有返自治,美國保持到利益就唔會付出咁多幫你做。

簡單講:美國會用最輕鬆既方法幫你而保持香港穩定維護美國利益(可能係支持選贏功能組別),而只有大家都要求有真正民主先會穩定返,美國先有條件/理由幫你做多步(真普選立會 which is 取消功能組別)。

你地可以照選,但唔該你地個姿勢唔好咁收貨feel! 起碼扮下慘被迫選啦!
夠選委就可以提名一個人

利申:唔信制度
你講既有組織力既反對派係指?
外國有民主,香港有冇?
對我嚟講泛民就唔撚係自己人
無,因為泛民就係制度內既得利益者。
俾壓力呢?唔分餅仔就號召全投素人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞