沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
你咁講佢老母大公報tim
民主建港聯盟一樣囉,跟風叫民主,所做嘅野係咪民主?

泛民見自己個名臭左,咪跟風扮本土囉
阻完可以有港獨 有真一國兩制你咪燒
燒完乜柒都冇 有乜柒用
細良不嬲係咁,聽佢係因為佢分析啲關係有一手,多聽幾種意見,自己分析再決定,叫得各自爬山就係講你聽決定嘅係自己,由自己負責。
呢個真
香港人惡得去邊
好過投白票
到時係點唔重要
我要指出嘅係依加根本武裝起義完全唔成氣候
成日掛住要革命果啲一係又做時代先驅成為烈士
一係要等氣候形成
要成為烈士嘅隨時都可以衝去斬鳩淋病
我不但唔會阻止,更會由心而發欣賞
如果要等,等嘅事候做咩先係我想講嘅野
先中六合彩,中六合彩,再中六合彩
一步一步
佢14年都睇死民主派,撐藍絲㗎
條友根本唔會都唔敢預測個社會點樣改變,更莫講話參與變革
只係基於現況去分析:「你係窮撚,除左拎綜緩公屋冇第二條路」

到你發左達,佢又改口風
武裝從何來
資金從何來

有槍一早贏左 ,唔駛自製燃燒彈
又話兄弟爬山嘅?
投完可以有港獨咩?冇我點解要投?
就係
why not all
咁你咪選建制囉,你投白票,唔投票,都係一個選擇,結果係點都代表你收貨,你有其他好方法可以做咪去做囉。無?做唔到?然後投白票結果建制上左?咁呢個咪就係你選擇囉,但唔好覺得自己無含到。都係果句,兩害取其輕,你要等完美制度先投你不如返屋企瞓覺。
香港人咁多包袱
邊可能武裝起義
有都只會極少數人
莫講話鬥惡
鬥惡鬥狠連大陸人都鬥唔過啦
有班人自己唔敢去打,賴落左膠度發洩完 ,將責任外移 ,
感覺良好就當做咗嘢
我都睇唔過眼
老實講就算佢講嘅嘢啱(加上而家篇文明顯有誤導)
一個立場咁搖擺嘅人大家都唔應該撐
至少唔係叫佢手足啦
有啲人會撻佢個朵出嚟話國際關係學者好勁乜乜物物
不妨睇下其他學者點指出佢嘅文章有誤導

Btw 9屎文,拉
我當唔武裝起義啦
一人一支槍比屠龍小隊 轉玩地下化
我相信民意都唔會逆轉,差佬都唔會敢放肆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞