沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
講嘢可唔可以唔好用呢個語氣呢
大家都係討論吓啫...
3點幾冇火啦...
唉咁希望有港獨派入閘啦吓
唔好問4年前又重覆嘅問題。呢廿十幾年泛民已經答左你
工都未罷得成啦,軍火
唔好人身攻擊啦...
大家都係討論啫
所以本土派就要承受冇政治代言人風險,咁我寧願完全唔玩,反正選舉並非獲勝唯一關鍵

香港未有民主架,唔好以為立法會泛民票數多就係抗共大佬。抗共係戰爭,完成後先有民主,而戰爭一定係功利,換言之如果泛民想救港,必須向革命前線妥協,因為佢哋抗共能力較大犧牲較多,而前線基本上係本土。

所以睇唔睇到選舉問題喺邊度?就係一定要分莊閑,但係現有制度會令本土泛民莊閒掉轉。
講真,其實非保皇派協調到
一張大家滿意
又無被DQ嘅出選名單
相信到時大家就會支持

政治一日都嫌長
李嘉誠如果唔係俾黨媒唱衰
又話佢逃跑又曱甴王
佢都未必開聲幫年輕人
如果大家團結真係取得最多議席
你點知佢會唔會因此落注喺我哋度
抗爭外大家有咩好建議

大大隻土共係到
下一屆咪你地世界囉 真係史上最大騙局
你地情感勒索話人地唔投就係建制就係鬼個陣個語氣又好好?
都係個句你地幫到陳浩天復黨可以用香港民族黨既名義選區議會立法會既我咪去投票囉
如果唔係就唔好講爭取民主因為你地爭取緊既根本就唔係民主只係泛民既利益
咁咪你地班港豬自己繼續投票推班細路去死囉
問題係香港既context 下係好唔現實既選擇囉.....
有冇門路買先
有嘅我唔投啦 陪你一齊上陣
就算有
你攻入咗警局又代表到乜嘢?
當然唔排除100萬個大人都打唔贏啦
仲未計老解
嚴格黎講係班細路自己去衝,攔都攔唔住
Than? 所以?香港大規模罷工?萬七人既醫護工會得7千人罷工?

波蘭人會覺得自己係所謂既「蘇聯人」?同樣係中途加入共產國家,但香港人係去到2019年6月先叫做有6成人確立自己係香港人

你想將poland mode搬嚟香港ok架,不過有冇咁多時間俾你做呢?
第二,泛民俾本土派取代先定係本土派俾泛民踢走先?
嚴格黎講係泛民幫中共打壓本土港獨派出賣班細路搞到佢地要自己去衝
抗爭幾年計架師兄,十月就投票啦,咁岩有個肺炎做緩沖,試多次有咩所謂

唔好咁心急啦,大家都愛香港
200萬人上街美帝都唔撤資,立法會動武更加唔會啦
放棄左立法會,就唯有靠全民長期罷工同勇武,不過可見將來唔見有咁既可能性
都係個句啦
香港民族黨有得選我咪投囉
呢幾個月麻煩你地幫手爭取確保本土同港獨派有得入閘啦下
師兄有咩好提議
其實都值得brainstorm吓嘅
大家唔鍾意講選舉
不如講吓你哋另外有咩戰線可以發圍?
點解唔投佢地點解一定係純情感發洩
點解次次都無視佢地就係投唔落手呢個事實?

再者又係你老奉話啲票係泛民
點選我地都係要含泛民 連泛民同我理念唔一致唔投你都係話一定要投佢地 你不分理念盲隨大黨
咁你唔係豬係咩?
人地老政棍,無利益鬼得閒理你
正係靠補選/上屆天琦/游梁幾個人既例子完全唔夠

正你老母,咁副係咩呀?
啲中文邊度學返黎?
真係on9無藥醫
咁都話未夠嘅人,根本冇資優做隊友
只係唔肯面對現實,依家仲咁天真嘅人,知唔知16年DQ呢件事都好難講,就算事實擺在眼前,佢地只會選擇逃避,放棄
呢班人醒唔醒關我撚事咩

唔夠喎?你去同梁天琦講囉
「喂呀哥!唔夠呀!
你俾人DQ,判坐6年,完全唔足以證明個制度有問題囉」
200萬人上街唔撤資係因為你鳩行
試下真暴動睇下佢撤唔撤
先贏再廢唔得?
玩功能組別都係想過半姐
過半之後就大把嘢玩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞