沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
咁就打定預防針宣傳制度不公,減少輸左影響
講到底都係可行性問題
你地講好多議會路線唔work原因都好
佢都係可行性最高路線

唔通武力推翻政府/國際介入比民主你既可能性會高得過選贏功能組別?
越黎越鬼
選舉唔係應該要協調各方勢力?
民主黨唔能夠每個區都派幾張名單
如果計埋公民黨及其他
即係又佢哋玩曬

我覺得新界東加西可以3-4席
九龍西及港島各1席
應該預俾本土或者非泛民同路人
九龍東可能難啲要再夾
不過佢哋要自己搵無DQ風險嘅人選
搵個信得過嘅素人幾個月應該得

對家都可以成功做到
我哋一樣可以試
咁咪唔使投個自己唔鍾意囉
所謂勇武/國際/體制 根本就係3批唔同既人搞緊
叫沈天師組織新泛民啦
對家依家見本土區議員優先捕捉後加插罪名。
本土連可以參選嘅人都唔會再有
冇衝突,係兩樣都冇
熱狗左白票論梗係唔work
一味剩係打泛民

而家我地就係要做泛民咁多年冇做既事
唔理佢地政治潔癖又好定真係廢

進攻功能組別同泛民跟本唔同路線,你叫班五毛點用以前d 招數叫人白票
所以各做啦,永遠唔會知盡做後既變化,

佔中到今日都係,

同呢個政權又會諗乜野出黎,

其實當真係我地掌握到大多數議席,

中共又會變招,所以大家老定,

中共同蝗蟲一樣,去到邊破壞到邊
如果因為會dq 或者唔任命就唔做
咁612做咩要出嚟,果陣都諗住佢數夠票一定過咖
分組點票搞掂你啦
再dq埋

唔做主席就比人dq晒,爽!
投建制/白票同面而家有乜撚野分別?
體制外玩法,你覺得點贏到?哩半年死左幾多手足

選功能組別 贏選委, 中共要拎番控制權咪要玩一國一制

我真係睇唔撚明白票撚點解唔乜都試下
佢彈出彈入牆頭草啫
泛民贏未必係贏,除非佢哋有競選承諾嚴格執行沈生個plan,否則同保皇大勝一撚樣無法推動香港建國
04之今我地見到係泛民贏輸都好都會袋住先,關鍵時刻一定妥協,三百億都因為政治潔癖而俾政府過
唔係完全否定勇武作用
但佢地果套因為制度唔受佢地玩/泛民唔肯本土化
所以寧願投白票
走上街頭用佢地方式爭取既想法
中共見到真係多謝都黎唔切
因為睇唔到點解投泛民玩體制會贏到
又哂時間又自己呃自己
...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞