沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
咁你有咩idea? 我只知立會過半好大機會救到手足
哦,考警察然後去姦殺,自己就係證據
依家係我唔肯投泛民然後你屌柒我呀
我已經講得好清楚泛民肯公開承諾本土化我就會投佢呀
民主民主,人民先係主呀,我地授權佢地入去議會幫我地做野呀咁先係選舉呀
我話手足坐完都未救到啦
垃圾會起碼透明度高,容易監察
但狗隊啲權力鬥爭同洗腦敎育直係不了
咁你一係體制外打嬴一係體制內嬴,總要有個突破先破到局喎,兩邊唔湯唔水仲大獲,我同班手足真係做晒condom
我夠知民主係一個結果啦
依家我要你付出啲成本俾我睇,抗爭贏咗既成果唔係成就極權2.0而係贏咗就會有民主嘛
我見到既係贏咗就會係黃絲極權囉
我地智力梗係俾你班冷氣軍師睇唔起啦,所以我啲手足咪俾狗又拉又打囉
我係見到你地咁樣我先plan abc係移民
依家係你地逼鳩我投票喎
你地贏咗咪共產黨2.0囉
原來搞工會唔係為罷工既
得,明晒
你地慢慢玩
P推
仆街真係除左投票你地真係一事無成
開始老屈唔參與功能組別嘅人係鬼了

出面有啲賤人開始老屈唔參與功能組別嘅人就係鬼了連登仔
幾百個行政手段留返同美國講
你憑咩覺得泛民會咁做?連300億基金都投返贊成
you still havent reply do my explanation. dont make up bullshit argument which doesnt even make any sense
屌你老母你知我無撚衝過咩
我上年完七月開始已經無返工啦
無成本?
咁多個月既收入係咪你俾我呀
你地搞罷工搞成點樣?最後真係罷咗工果啲人又點樣?
發過聲既youtuber收入大減點呀?
係囉,我都想問呀咁樣公平咩

你想我投票,得,好簡單,泛民肯本土化,肯做返一個真正既反對派我咪去投囉。
整套制度係中共為自己度身定做的,你竟然天真地想去挑戰佢,沈教授果然係Roundtable代表性人物,如果中共在基本法鑽空子,例如突然話要增加選委名額,咁黃絲望見燈尾當贏囉!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞