沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
各有各做啦。
有好多人只係會係唔做野/選舉之中選擇。
R到佢地肯郁去選舉, 再R佢行多幾步啦。
極右都冇條友咁膠
唔算啫,佢表達佢認為方法
我地都可以唔同意架
切合佢身份講嘅嘢:淺黃中立
教練我想問你好耐架喇
其實你係咪熱狗黎架

講笑,今次我都唔buy佢
反而走去信白宮聯署同change.org
又幾撚好笑
要香港贏只有一個方法: 支共倒台
果陣情況同而家好唔同
可以咁講,但革命唔可以急於求成
總唔能夠靠人血抗爭同hold住場運動主幹
點樣維持抗爭熱度係另一個問題
反正體制內外一齊打先可以成功
5. 人大釋法

此post已完
攬炒線行得咁好,都叫可行性低!?
不如咁講 任何野遵從基本法就贏唔到
贏=獨立
但而家除咗連登仔之外其他人都想喺體制內抗爭
大拿拿三百億掉落海比班奶支狗都話無問題
盲撐泛狗撐到咁樣仲有咩意思
唔差在講埋起高鐵港豬澳都無問題
場波有問題一定輸嘅話,
我會寧願諗辦法令場波唔洗踢。
各有各做啦

玩體制唔代表唔抗爭

兩樣野冇衝突
我同意, 某程度上立會只許勝不許敗, 如果唔是議會派實衝出嚟柒 有機會啦差距好細點點點;沒機會啦光復議會啦輸左啦, 兩極化 同埋立會贏嘅機會好撚微

利申支持兄弟爬山 唔是潑大家冷水, hkaa陳雲黨嘅2020雙普選太idealistic, 如果做到等於自治派系上嘅完全勝利, 五大訴求已經拎到左
點解咁多年民主派都贏唔到立法會
佢又講得啱 事實上依條真係目前唯一一條可行嘅路 如果大家唔鍾意體制內抗爭 可以體制外 則係武裝革命 但你地敢唔敢 唔通嗌下真普選 廢除功能組別就代表真係得咩 咁目前一係反枱 一係就隔硬打 咩都唔做咪咩都無
和勇不分?
先唔講不割席係講緊勇武唔會同文宣組、國際戰線、twitter組、會罷工、會表態支持勇武行為既割,更加係要求「爭取減刑非特赦」既泛民唔好去割勇武喎
再講吖,勇武手足俾人搜到有槍果陣你地話係嫁禍架嘛,屠妖義士行刺失敗你地話係一場戲嚟架嘛
依家又話唔割席啦?
係佢既角度內部係相對穩定有多啲保障嘅方法
其他支線都有用不過佢無詳細咁去講點做
同埋其他支線受到外圍因素嘅影響喺比較大,始終外國睇既唔係你嘅人權你嘅權利,而係利益
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞