沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
我尊重你

香港好難獨立最主要係地理位置
連住中國無得守
唔似台灣隔住個海
我同你唔同想法
我走就係因為我仲想做香港人
換個地方先可以獨立
然後仲要屌返選民唔為大局投佢地
公道講句,反送中期間泛民都叫做有進化左。所以我認為區選都算係抵佢地大勝。
其實泛民只要開下聲話要爭取廢除功能組別 同埋對唔合理嘅議案投反對 已經可以挽回本土選民嘅心

我自己係一個想以大局為重嘅中間選民

但泛民你地做到成Pat屎咁叫我點幫你地辯護
'佢公開講過話好後悔以前做啲擺姿態既事浪費咗民意授權'
冇錯,佢後悔冇竭盡所能宣揚本土意識,所以唔再用屌嘅方式說服泛民,希望可以令泛民真正理解自己信念
同天琦泛民化係完全相反
所以我區選咪含左囉
而家就係要佢做出最決定性嘅承諾
去說服本土派係咪應該當佢自己友
唔同勇武割蓆係進步咗嘅地方
係呀至少有個plan
有路就行啦
Lee 個時候 仲講咩制唔制度內係憨鳩
大勝完依家咪又做返呢廿鳩幾年既野
300億抗疫基金你反對都一樣過到咁點解唔反對作表態?
你咁樣都過到骨我點信你兩邊都過半可以做到癱瘓政府批核?
抱住要廢除功能組別既目的去贏功能組別
有問題既唔係抗爭者係泛民
我覺得你嘅要求好合理
俾我更易話為
我係直頭想每區都有一個本土議席
其他泛民唔可以出幾張名單搶票
無錯, 試下做一定好過唔夠完美而唔做
如果控制埋議會都改變唔到就更能證明中共之橫蠻, 更有力量去爭取我地應有的權利
結論:先組織軍隊,打贏中國,再打贏美國,香港就贏。

做到先得㗎。
補充:組織軍隊同普選冇衝突,可以兩樣一齊做。大家快啲支持組織軍隊。
因為就如同上面啲人請,本土根本無得選
但我唔想含
更加唔想如果本土有得選既話就自己友內鬥
所以泛民公開承諾然後谷晒泛民就係最理想做法
就好似上次英國工黨選民都投晒保守黨一樣,get brexit done嘛
但對泛民嚟講我係民佢係主,要本土選民泛民化而唔係泛民議員本土化
咁咪攬炒一鑊熟囉,掛住民主旗號行極權之實,未做執政黨都咁樣做咗仲得了?
原本我覺得係合作形式
無必要互相改變
一來政治光譜不同
先取得更多支持
二來講咗佢唔做你咪激氣

但睇到你話唔想本土內鬧
咁我都明嘅
如果真係到時會咁
我都受唔住

咁可以傾嘅
不過登記咗先應該可以啩?
到時傾唔掂咪唔投囉
美國依家係想隊冧中國 其中一個副作用就係變相幫左香港

所以你話美國究竟係唔係因為人權幫香港,我冇所謂
一定揀後者。呢個係冇得商量

人哋大陸都講到明九月選舉係奪權之爭,唔係你死就我亡,我哋仲喺度講泛民本土立場細節?
中共打壓本土派
泛民幫拖
然後熱狗幫泛民打壓埋獨派
呢個就係2016既場面
我就唔想重演
所以其實區選白票咗你立法會先可能有出路
喺度講啲咩 泛民不會成材 會點仆街嗰啲人 一定係分化撚5 毛

冇機會做點會成材啊? 你試吓淨係死讀書出嚟跟住叫你去做手術你識唔識啊 屌那星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞