沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
請問plan b 個plan係咩?真普選係抗爭成果,唔係plan嚟

係咁屌個300億議案
但最後投贊成
唔係呀
不過我想確保下我殺完狗之後唔會即刻比狗殺返o者
你唔覺黎黎去去都係得幾個account係度回
佢地最中意用假兩難同反問既方法去問返你
咩都話唔得,咩都話俾人賣
但係叫佢地俾另一個方法出黎又講唔出
上連登勿認真
其實佢係一開始就屌廿幾年來冇人真係行動起上來行呢條路線...因為d人用左「人哥路線」
上面又唔係我問
我做乜要答?
做乜咁留意我
agger
建制派會坐係度,等黃絲攻下功能組,香港變天,未受太簡單,先5好理其他種票/買票問題,淨係1招電子點票已好易出古惑。
所以上屆咪trump嬴囉 如果Hillary做到容納Bernie Sanders既理念,拎到Sanders既票佢邊洗輸比trump呀?你自己睇下pool有幾多Sanders支持者唔肯含Hillary甚至走去投trump啦

唔信再睇埋前兩屆,Obama初選險勝Hillary,Obama做到調整路線迎合,甚至加埋Hillary入內閣,Hillary支持者收貨咪含Obama囉,唔係Obama點嬴呀?你估美國班democrat真係唔想共和黨嬴都一定含Obama呀?

咁依家泛民有冇做D咩去迎合本土派先?本土派選民又係咪收貨先?唔係丫嘛,咁咪收皮囉,憑咩要人含你姐,你唔識就咪撚拎美國政治同香港比啦大佬
都係嘅。。。
唉都唔知仲可以點做
議會重光前獨立已經幾近成功,議會僅僅奠定法律基礎
sor 囉唔啱聽就弱智
即時獨立得啦
佢個plan好似就係拒絕任命。
個難度應該係黃絲特首候選人會被dq
我覺得呢個係一個方向黎既,但邊有咁簡單,港共一定出盡所有方法黎阻止呢件事
咁所以現階段係咪要試咗嬴功能組別?
所以我咪話 "支持開拜登既係要唔服氣唔投咪咁等輸囉"
我就係知有呢種情況 一樣有人唔含淚所以輸囉
你自己都識講有trump同obama個兩屆 含同唔含/合唔合作既分別
咁我講出黎比較有咩問題呀大哥
全個議會加埋過半咋
根據邊條法律唔任命就即時獨立?
其實勇武手足係區會都有拉隊投黃營同素人
無諗過你地贏咗一次區選好似贏晒咁
元旦遊行走去捉鬼
所以先有人話要quite game
而你地蠢撚到因為一張委任證上連登就話寫退場信quite game文灰心片既都係鬼
無諗過勇武真退場同作文既鬼係可以同時出現
其實係,到時到選委仲要做一大堆lobbying先調合到一個黃特首,如果唔肯委任就再諗方法要國際介入,認受臨時政府
初選有無得諗
咪要將堆扮爭取民主既既得利益者係議會入面拉出黎囉

所有人都只會為自己利益行動
泛民利益就係議席同錢
要佢支持議會外抗爭唯一做法就係令到佢地連扮反對都做唔到

如果下屆立法會佢地過半會點?
再有勇武出黎衝既話佢地會走出黎譴責暴力囉
魚蛋有版你睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞