沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
所以話我地從來都唔係爬緊同一座山
你地呢班泛登仔幫泛民力爭功能組別 同我講廢除功能組別?連個300億都投贊成可唔可以唔好再呃人?

你地除左咁樣去論述外無野叻嘅啦

我都話左區議應該連選都唔應該選 俾你地呢班仆街過橋抽板
泛民問題源自講選民根本唔會監察議員所以佢自然唔做嘢,所以你換任何一班人上去都一樣,而每次屌泛民即被熱狗被五毛
你一早咁講未得囉 咁你地學咩人罵政府呢300億私相授受 食相真係核撚突
姐係你都讚成300億啦
咁仲有咩好講姐
屌足十個鐘然後投讚成票?
你睇下個F1餐未知囉 連個300億都可以幫泛民含撚住黎啜

功能組別選晒佢地入去泛民一定係想廢除功能組別啦
人大釋法咪即係中共自爆一國一制 俾籍口外國做野囉
咁都唔明

唔通望天打掛等美國施捨可憐香港人?
香港人自己可以做既野都未做晒 憑乜求人地幫你?
因為叫人投票既人從來無諗過投完票泛民係回復原狀架嘛
如果美國幫我地有普選,當然可以自己又任命,當然可以防止種票啦
中國要真係讓步啊 你都識講人大䆁法 任何嘢都可以改 如果美國能逼中國讓步 自然會讓步 講細detail做乜撚嘢 美國係想要香港控制權如果佢要幫香港

I am just copying what I said before
lambo is just an analogy, thought people might understand
咁你有手plan 救手足?
美國有日本狗 台灣狗 韓國狗,香港自動自覺去幫人地看門口,結果比人趕
然後黃絲特首位列國家主席,最後光復埋中國。
咁係喎,人地沈旭暉都有詳細個plan, 但我見唔到呢個post 有其他plan ,你話人地個唔work咁都要有solution 丫
快撚啲去選功能組別啦泛民會幫你廢除幫你普選幫你獨立

全部唔參與功能組別嘅人都係五毛熱狗帶風向

泛登仔又贏
其實我地可以點樣廢除功能組別?真心問,唔係引戰

我見好多都話要廢除,唔係進攻。如果唔參加功能組別就可以廢除功能組別,咁具體要點做?

我只係諗如果「進攻功能組別」呢個係其中一個方法,我都想支持下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞