沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
點都好,責任應該係在於泛民,佢地一定要做實事令到本土派選民收貨,我地唔可以調轉頭話班選民今屆點點點所以唔應該投白票。

如果輸,係輸泛民自己做唔到野,唔能夠令大部份本土派選民認同,唔係因為輸voters唔肯含。
仆街其實我講咗咁耐 話對泛民冇信心
我覺得自己最後都會因為要以大局為重 同大家一齊配票
屌好難揀
希望泛民跟住落嚟嗰幾個月嘅表現 可以令我作出一個明確嘅決定
好正路,台灣有望同美國簽訂
自由貿易協議
通過之後就唔係之前啲
台灣政策法咁空泛
係有實際上嘅幫助
如果香港持續惡化
美國必定將重心轉移放在台灣
梁天琦囉,唔俾講獨立講光復香港囉
依家議員冇得做,坐緊監
泛民打手話光復香港時代革命唔係港獨
光復香港時代革命
兄弟爬山各有各做
16隻字俾人扭曲晒
含忍投票有助保護香港市民利益
能否有助
初選
其實係政治理念問題,唔係落多啲區甚至幫手打官司可以做到
佢地想拉攏本土,至少要實踐部分民族論
講得好
一個政黨係要有幾唔掂 先會有人話因為要大局為重而投佢
一係就初選
關建少數 my way or high way 挾持主流民意
上面先有人問緊應該唔投但就多幾個建制入去極速赤化定係應該含淚送多啲黃營入去
我自己如果下屆特首都輸埋
而中共點都未收皮
就會試吓游説李嘉誠投資
買島俾真香港族群全數遷移
重新建立香港

中共以為留島不留人運作到
但我認為香港之所以成功
除咗地沿政治同制度外
最重要係香港人嘅特質
與其留喺度俾佢溝淡
我寧願保留優點重新嚟過
我支持乜野我已經講得好清楚,我支持一個健康成熟既民主思想,本土派理應有渠道反映佢地既聲音,而呢個渠道好可惜就係白票,如果泛民議員係作為一個反建制陣營既代表去打建制派,咁泛民一定要調整路線去迎合陣營內既本土派,至少令到大部份本土派選民接受,否則泛民得唔到本土票係理所當然。

我反對單純用一句「唔好益建制」就要求本土選民投泛民,咁樣係非常之唔健康既情況。如果最尾真係送左建制入去,送既人唔係本土派選民,而係死唔肯容納本土派聲音調整路線既泛民,就正如李卓人輸補選,相反,調整抗爭路線咪拎返本土票嬴區選。
咪又係區選白票論射落海投建制既翻版
極速赤化咗係咪就焦土全民勇武先
唔係就乖乖地送多幾個黃營入去算啦
大家已經有共識話投建制嘅都係五毛
區選共識就係黃營大勝
我想知點解咁多人唔鍾意黃碧雲
上面有位巴打講得幾好
就係登記咗先再算
對泛民冇信心,我對黃絲更無信心
全民勇武又點
香港真正既行政中心係中南海
焦土只會真係焦土...完
你算吧啦分化撚
岩啊,香港民族唔一定要留係香港,英美加澳既港人都可以係民族一份子,as long as 擁抱民主自由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞