沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
又係果個問題
幾時帶頭衝入禮賓府殺光賣港賊?
菜刀人人屋企有,幾時拎出黎斬鳩淋病?
聽到未香港人 入咗工會未
呢啲就係體制內抗爭既策略嚟
對家Dq/出術/直接改制,就係遊說外國制裁既條件
沈旭暉上杜生哩show都係咁講
美國已成condom
冇分別,不過戴耀廷提出既時機冇人覺得可以成事。今時今日經過呢8個月,無論街頭同體制上(區選),都睇得出係行得通咁解。
仲想玩體制內抗爭 痴撚線
啱呀,所以未話跟制度最好
咁你問下在坐咁多位連登仔夠唔夠能力同中國攬炒?
而家就有個On9制度係度,個特首權力就大撚到皇帝咁,功能組別就有果一粒仔漏洞比你搶左佢,就睇夠唔夠多行業有手足。
咁多年黎有邊年有而家咁團結? 我就覺得一試都無防
又問下自己到時投票有咩分別? 除非你就係開工會既手足,你係交多份form同給多一個印咁大把渣......
唔係你想點?
辛苦你咁夜都開工
但你好似語無倫次咁
同意
一個真小人,一個偽君子
你唔信保皇黨,唔係信泛民呀嘛?
我都係咁諗,唔通試都唔試就放棄?

但仲有一樣野好重要
唔好淨掛著投票就放棄制度外抗爭
有啲人應該比例代表制都唔知係咩
佢無話過一定要投泛民
老實講,成個計劃最難嗰part
係協調到非保皇派嘅出選名單

對家一直以來最犀利
係協調到各方勢力
用盡手中每一票去取得最多席
又滑波論你食飯刁大大食飯=你都係刁大大
又係老問題
一個有一線希望即使好微都好
係咪唔要?
坐喺到等到2046一國一制?
你收撚皮la,block 撚左你都要禁開你黎屌一屌你就真係永遠既失敗主義la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞