沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
之後呢?? 軍政府上台?? 點樣擁有法理主權?
睇吓港共點樣將呢個佢口中嘅「行之有效」制度撕破
佢唔玩真獨裁都仲呃到人
贏功能組別 真係訓左幾耐呀
我地小隊依家正努力整合緊屬於我地香港本土YouTube channel

巴打們可以支持下

攻擊重要,防守都好重要
如果出面做攻擊,我地會做好防守依一個環節
我地都仲有一班本土channel須要我地大力支持
目標對每個本土channel:subscibe+㩒鐘仔+share俾10個fd+睇片+留言+like

覺唔覺得香港真係無乜本土YouTube Channel? (2.1)
https://lih.kg/1886497
但都唔係玩選舉囉
當年戴耀廷做咗咩
兩個字講完:

DQ
佢應該係講體制內盡做而因為中共反口搞到唔work會提供到充分既理由去推進其他戰線?
你肯做港豬仍然可以過幾好既生活 中位收入既人樓就未必買到 但係想消費可以話要乜有乜 iphone又買到 amazon淘寶乜都有 差唔多全世界大牌子電器都買到 唔會好似支那制裁三叔或者美國制裁華為咁
想打機有得打機 想打J有AV 唔似某d國家ban呢樣ban嗰樣 要逃避現實過一世係好容易
對佢地來講香港仲未夠絕望 唔夠動力令佢地行動
要去到你最基本既人權都被侵蝕 連j都無得打先可以整醒某d人
難聽d講大部份香港人同支那賤種差唔多 唔死都唔撚識反抗 華人劣根性
咁投票投到2047啦
泛民咁撚廢我係政府我都唔會dq佢地啦
香港人劣根性造神, 次次造完就捧殺被分化
仲玩功能組別 我要既係雙普選呀
訓撚醒未
點解啲人講到一定要揀一邊做
各有各做啦
反正教授又唔會出嚟勇武,你咪比佢做下野囉
沈旭暉呢條垃圾就算啦⋯⋯
見你咁推某個我鍾意嘅台 我就覆下你
逆境波更加要打
而且礙於現代社會各種高科技打壓既關係,你係無得反抗埋人地果份
雷動計劃,民主300+
根據連燈仔往績 我好擔心沈教授
咁又咁講
現階段進攻功能組別係短期內最可行嘅方法
唔玩選舉基本上一係等支爆一係等美國幫
但兩樣野短期內都好難發生
我覺得真係唔需要有太多政治潔癖
話咩進攻功能組別就等於承認小圈子選舉
想贏就真係要咩都試下
佢諗野係好現實 所以唔好旨意佢會講香港獨立果啲咁嘅野
呢套係佢心目中最ideal而又符合呢個社會嘅”贏法”
老實講 唔全民勇武搞革命嘅都只能夠係制度內取勝
好悲哀但亦都好現實
明顯成個post都屌鳩佢onlun9
應該話,佢呢套同泛民嗌普選有咩分別?

我又想問下呢位立法會議員係咩派呢
話制度都要抗爭ok冇問題
.
但可唔可以睇下你選D咩人入立法會呢??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞