沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
佢以前失敗主義撚嚟,成日叫人移民
投咩都一樣,所以可以屌足十個鐘然後投贊成
然後係投咩都有班信徙護航解釋
"等於我同人捉盤棋,一開始就車馬炮都冇,你叫我試下淨係用卒仔嬴......"
"你叫我試下淨係用卒仔嬴......"
"淨係用卒仔嬴......"
"淨係"
?????????????
佢都話係理論上
無話包贏
同埋啲選委組成方法
特首係有權改到你民主派無可能贏
有無諗過係區會無大影響力政府先唔理你
過左區會之後運動冷卻左幾多
明顯係事實都叫吹風.........
其實國際線、勇武線、攬炒線同體制內玩盡都一樣重要
今次功能組別希望盡做可以有啲改變啦
唔會冇用
不過大家都知個法案只係bonus性質
有好過冇
但旨意條法案可以有咩立竿見影既作用既話都係果句
不如返屋企瞓覺
飲食界黃圈食店店主2/5登記就有一票
上屆廿蚊張勝出都係多千八票
要贏依席唔係無機會
否則政府唔會特別派錢
俾幾個有可能我哋贏到嘅界別老闆

我剩係知睇住政府點行
我哋就應該追住嚟打
贏選委??再選黃絲特首??
咁贏都唔會到我地香港人選囉,點解唔係一人一票選特首??係都要選委選??
咪大大聲話原本我地贏 點知對面駛橫手 你覺得咩都唔做直接輸 定係支那干預然後輸邊樣比較有用
的確我地同泛民係無認真玩過選舉,功能組別都唔係人地玩哂
只可以話同區選一樣咪撚抱有希望,無可能用選舉就羸到,但泛民請你做好份內事,唔好柒下柒下連選舉都唔撚出力
我覺得光復咗好過冇,至少手足被捕有多啲support
有冇詳細少少既解釋?
可唔可以用下基本法來講下可以點用功能組別來爭取到雙普選?

杯葛完會清高啲?
杯葛完支共會過黎求你玩?
你唔選佢仲開心啦
連利益輸送都唔洗
2020仲有政治潔癖
下策可以嘗試進軍功能組別, 中策勇武抗爭癱瘓選舉,上策國際施壓直接雙普選
哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈
選黃絲特首

呢半年出過黎簡直係侮辱左我嘅智慧
區會除左拎下資源之外仲有咩大作用
但我就睇到過左區選之後大家就繼續打j以為立會都可以咁樣贏
唔好當政府傻啦好嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞