沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
各有各做啦 不割
憑乜嘢只有本土需要妥協?
泛民有大局為重 本土化嗎?

泛民要揸到fit好簡單
本土化

本土陣營根本冇動機妥協,選舉勝敗結果都不利香港民族立國
本土根本就係不信任泛民可以抵抗中共而生,你要我哋主動搵返早已拋棄嘅垃圾做盟友lol
老老豆豆,唔熟政治,我只係記得孫中山建黨初期唔夠人打,搵左袁世凱合作,送埋佢做開國元勳,然後復建帝制,被人推翻左⋯⋯
但泛民上去局面唔會俾保皇黨把持大局更差,而且可以爭取時間繼續唱衰中國,而且方便推行官方民主洗腦工作,進一步確立藍絲愛國黨係——少數派
兄弟爬山,光復香港
最基本係想大家登記咗做選民先
之後先有資格講自己投唔投
先至有籌碼同人傾
兩邊一齊做有咩問題?
內外都要做,淨係妄想靠體制去贏就不了。
泛民無法進入議會,被逼走上街頭,我地先有人
體制內嘅人一定有其限制,體制外先係我哋可以動員成立新體制嘅力量
點都好過咩都唔做坐以待斃!
你諗下如果當初維新革命冇出現 清政府會唔會弱到一個點令革命黨可以推翻佢?

好多野都要講時機 中國一日未夠弱 香港都難起義 呢段時間就要用崩壞嘅制度先保命 時報一到就革命
區選後有幾多錢係俾手足安家?
有幾多俾廢老買口罩?
選舉嗰排可唔可以繼續火魔?
一個黃絲師奶一日睇二十分鐘新聞,有選戰嘅話重會唔會睇被補消息?
想靠勇武 靠國際線 爭取雙普選根本就係痴人說夢話
你無權無勢憑乜野覺得可以鏈羸中共?
斬掉重練吧
明撚知唔會任名 都話 睇下點先啦 到時唔任命咪反面囉
又嚟制度內抗爭
區議會大勝
咁五大訴求有何進展?
唔好以為短時間內可以揀到所謂既本土特首
最理想去到最盡都只係可以揀到個會聽民意既商界特首
區議會大敗 五大訴求就會有進展?
搞抗爭就係要精神分裂 一邊擁護體制 來拖延時間爭取最大保護
另一方面亦都要拖垮制度 暴露制度崩壞嘅一面 令更多人覺醒
中國一弱 時機一到就做嘢
大家要清楚明白 呢一刻冇可能立即革命成功
要做嘅嘢就係全民要有革命思想 等待時機
咁等待嘅時候 乜嘢可以保護我哋唔會 未革命嘅時候已經死曬 就係現存制度
真係不知所謂 本土派係咪都係咁既LEVEL?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞