沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
咁係咪可行都要做 唔通考試考唔到100分就唔考咩 贏到當bonus 贏唔到咪繼續抗爭
而家應做既就係贏哂體制內可以贏既野
好似區議會大勝咁
有實權有籌碼先有得談判
而唔係想一步登天
制度外抗爭一定繼續做
票都會投,不過會投俾本土
區選有得贏係因為只係dq左gphone一個, 立會你覺得會有咁順利?
真係好撚天真
好多人根本冇睇哂篇野,十幾頁好多人講嘅佢篇野都有解釋,仲要第一個point就屌泛民得過且過

況且佢都唔係話功能組別要過半數,係盡量贏多幾席令整體過半(呢樣亦係短時間內可以做到嘅野),再繼續去打特首選戰,如果跟遊戲規則玩都要DQ,同時間支那其實係DQ埋一國兩制,香港國際地位玩完,到時國際線/攬炒線就自然收成正果
同意 而家真係睇美帝頭
做唔做或者幾時做

我地完全冇主導權
都入唔到閘
咁你覺得應該點?
放棄立法會?
所以咪寄望投票有奇蹟
"呀,我冇傳統功能組別票,輸功能組別都唔係因為我"
你估我哋有本錢再袋住先?
政治可以妥協
但中共想滅香港民族,我地不能再綏靖
我覺得你最後個句係前提,無呢個前提咩投票勇武都唔會有機會
仲有本土俾你投?
就算有,泛民同泛粉又會同你講下一屆先
大中華膠唔係手足
全面杯葛功能組別
地區直選照盡力選
爭取美國支持制裁功能組別參選人
我夠知射入一球唔失波到完場就贏啦

問題點實踐功能組別都贏唔到啦
本地立法關釋法乜事?
一齊做 無衝突
唔係要爭取普選咩
做咩去玩假普選?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞