沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
唔係好多風
而事實近年真係有dq事件呀麻
唔係作出黎
唔係掛 變成自己最唔鍾意嘅人
我上面既留言,係想指出沈教授既路線等於去玩一個完全不公平而且對方可以隨時改變規則既遊戲,而國父孫中山既歷史明顯地同「進入體制內抗爭」唔同,佢係一位革命家,何來「國父都笑9你哋啦」呢?

以上係我既論點,歡迎討論。請問同我願唔願意帶頭衝去起義有乜關係?你係想笑我唔敢起義就應該支持你地玩功能組別?雖然完全唔關事,但你想知既話我答你:我唔願意,因為依家未成氣候,成功機率係零,原因係大家仲覺得其他和平路線有可能;假設大家都能夠理解香港已經無可能有成功既和平路線,街頭勇武開始多人,相信唔洗有人帶頭,群眾都會自然地衝去禮賓府,正如大家成日講既烏克蘭winter on fire。

係寸土必爭 乜方法都要做
周庭呢咁?
咪就係到依個位名正言順trigger 獨立籌組臨時政府有晒認授性
On9你仲天真過我
求人不如求己
等美國救你不如返屋企瞓覺
其實區選我有懷疑,我仲以為會輸添,但個結果反映出我哋可以試多次!
黎明行動我都好懷疑,我都驚街坊唔撐我哋,結果幾百人屌走啲狗。
根本就冇人講一個方法比我地知,有時真係要乜都試吓!

網上最大優勢係百花齊放,
最欠缺嘅一樣嘢就係團結,
係運動初期嘅口號救左我地,

兄弟爬山、各自努力
不分化、不割蓆
光復香港,時代革命
下屆都黎喇
下,有議員有嗌wo,寫埋係政綱
根本D唔DQ 你係政府可以決定既事黎
咁睇黎你係覺得當初爭取人權民主法案係無用啦
立法會選舉唔去支持結果就係建制大勝
議席好資源好落入建制手度

睇左咁多個話唔好進攻功能組別嘅說法
都係話同雙普選背道而辭
okay咁我地唔去搞唔去理立法會選舉
佢今年一樣會有投票會選人出黎
最後營造出黎嘅係民意回落嘅境象
你話真香港人實知唔係咁
但咩用國際壓迫中共經濟攬炒多種說法都係靠外國睇法,外國點睇其實都係靠主流渠道,即係唔係媒體就係選舉

大勝立法會嘅選舉係so call溫和派嘅做法
但反對繼續搞立法會選舉果邊嘅做法係咩?
制度外抗爭?剎停選舉?定用咩方法去爭取雙普選?
上面有講到中共一聲令下其實立法會全勝都無可能取消到功能組別
但我唔見得立法會大多數都係自己人係會輸蝕過而家咁立法會大多數都係建制

制度內外抗議並存係一直以黎至關重要嘅一樣野,你支持制度內抗爭咪積極搞,唔支持咪投完票咪算,同區議會一樣
唔係好明做咩要阻止另一邊做野
投贊成同反對都一樣 而且都有批錢俾醫護同其他底層 你投反對覺得會點 真係好可愛啊
你講得啱呀
既然依加唔成氣候係咪應該乜都唔做等佢成氣候呢?
定做啲依加可以做到嘅野去避免出現真正嘅武裝起義呢?
機會即使好細,對方亦可以除時出術,咁又係唔係做都唔應該做呢?
on撚9
結論:含淚投票
周庭gphone唔醒水咩
明明試過失敗仲要繼續試係咩玩法
話說眾志放棄咗民主自決既黨綱
我真係好期待共產黨再次dq黃之鋒
基本法廢既,釋法點對付?
再dq咁又點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞