沈旭暉:先贏功能組別,贏選委,再選黃絲特首,香港就贏

2383 回覆
1482 Like 364 Dislike
則係點
我幾時話過泛民好?
睇完文後覺得李卓人係仆街tim
從來無諗過靠佢地可以成事喎
exactly 我要更正原來基本法規定立法會沒權停攞政府議案起草, 要港共approvalCLs想你收檔但要你批
你係咪調轉咗個logic?
你要美國出手首先就要我地自己去行動
diu收皮啦分化L
起左你底根本唔似係啲咩投入喺抗爭嘅人

咪再喺度極端二元分化啦
朱迪計到16席
但超區全數5席咁lor
然而美國見到香港人樂此不疲咁玩功能組別 大叫我要拎資源
佢地心諗
e 個又係另一個問題
柒少陣啦
呢個制度中共係可以搬龍門
本身就唔公平
但制度以外就一無所有
唔跟制度憑乜野去達成目標?
咁係咪唔投票啊屌你老母
唔好再諗杯 D乜野組別,放唔低個種 政治騎士道精神,乜都唔會做得到

唔夠8-9成人杯,其實杯黎無意思,依家個政府咁低民望,林奠去到9%支持都重存在到就知杯係無意思

玩RULE 玩規則佢地就ER都無得ER,然後,佢地會用武力、用絕對的制度暴力破壞晒所有規則(依家應該只係得釋法,遲D可能係23條呢個係班仆街係呢個時候叫整23條的原因),咁到時咪達成攬炒囉
重有依家的香港唔係以前,亂DQ亂拉應該會變成國際新聞,佢地要做的壓力應該高好多
係咪唔做選民啊屌你老母
美國見到香港人一邊話要民主 但另一邊建制大勝
佢地心諗
Exact7ly
係唔係唔可以靜靜地咁贏,係唔係每做完一樣野就要po上黎
其實真係冇問題
但係好多人唔明
覺得你要反對功能組別
就一定唔可以投票
咁先至威威畀人睇到你嘅決心

and then建制又贏 拎曬議席
議會外宣傳民意逆轉
加強打擊少數暴徒活動
議會內大肆通過惡法收緊民主自由
再係咁意每年派幾皮
抗爭正式收皮
你唔選就最開心係建基於杯葛選舉後人民選擇放棄抗爭
但係本土派既論點明顯係杯葛選舉,並用更激進手段抗爭
係咪比建制大勝啊屌你老母
咁點解唔制裁藍營功能組別參選人, 玩無恥 只準黃營參選
我覺得無咩問題,比起其他方法,呢個係最接近完成到既方法

入場門檻低,人人都可以參與,睇到路線。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞